Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Kapott ajándék tovább ajándékozása

A kapott ajándékot soha nem szabad tovább ajándékozni. Ebben a blogban arról írok, miért rossz ötlet a tovább ajándékozás!
Tetszik? Oszd meg!

Kapott ajándék tovább ajándékozása

A filmekben, és nem véletlenül a vígjátékokban, többször téma a tovább ajándékozott karácsonyi süti, egy bólés tál, aminek nem tetszik a színe, sőt a folyton körbejáró ajándékok is többször megjelennek. De figyeljünk oda a lényegre. Ezek a helyzetek mindig valamilyen helyzet komikumba torkollnak. A tovább adott ajándék soha nem szerepel pozitív élményként. Ez pedig nem véletlen.

Ha túl akarunk adni egy tárgyon, azt megtehetjük anélkül is, hogy bárkit kellemetlen helyzetbe hoznánk. Lehet egy kedves gesztusként felajánlani valakinek, aki majd maga eldönti, hogy szüksége van rá, avagy sem. Eltehetjük a pincébe, padlásra egy dobozba, és tárolhatjuk egy darabig, vagy éppen eladhatjuk az interneten. De soha ne használjuk fel ajándékként.


Miért nem jó ötlet tovább ajándékozni azt, amit mi kaptunk?

Azért, mert az ajándékozás a figyelmességről szól, a másik iránti érzelmeinkről. Az ajándék célja az, hogy örömet okozzon, nem csak a megajándékozottnak, hanem magának az ajándékozónak is. Az ajándékozás soha nem állhat csupán annyiból, hogy veszek, viszek valakinek valamit, amit éppen elém tettek a boltban, vagy a szekrényben találtam. Az ajándékozás nem köteleség. Ha valaki annak érzi, akkor inkább ne ajándékozzon.

Ha pedig egy neked szóló ajándékot adsz tovább, akkor éppen az ajándékozás lényege, a személyes érzések, az ajándékozás oda - vissza öröme veszik el. Ráadásul mindvégig ott lesz az a kellemetlen érzés benned, hogy nehogy kiderüljön, honnan van az ajándék, a megajándékozottban pedig az értetlenség "Ez meg micsoda, és miért kapom?" Így lesz az ajándékozásból egy kellemetlen élmény, ami nem hogy örömet, de bosszúságot okoz, mert megköszönni egy olyan ajándékot, amiről tudja a megajándékozott, hogy nem neki szól, kellemetlen, és megalázó.

Azon túl, joggal gondolhatod, hogy a nem neked szóló ajándékot te éppen így, tovább ajándékozottként, kötelesség letudásaként kaptad. A gondolat se jó érzés. Igaz? Szakítsd meg ezt a kört, ha egyszer belekerülsz, és ne vedd fel a kesztyűt.

Végső összegzésként vésd jól az eszedbe: A továbbadott ajándékkal kétszeres sértést követsz el. Megsérted azt, akitől kaptad és megsérted azt, akinek adod.

Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.