Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Hétköznapi ajándékozás

A hétköznapi ajándékozásnak is meg van a maga illemtana. Erre érdemes odafigyelni, ha nem akarunk a kellemes tervből kellemetlen következményeket.
Tetszik? Oszd meg!

Hétköznapi ajándékozás

Mindenekelőtt tartsuk észben a hétköznapi apró meglepetések ajándékozása esetében is, hogy a férfi nő kapcsolatokban, amikor azok alakuló félben vannak, a nő nem teheti meg az első lépést. Ez alól kivétel, ha például készít egy finom sütit, és megkínálja vele a kiszemelt férfit. Ám a vásárolt meglepetésekről mindenképpen mondjon le a nő. Ha a férfi megtette az első lépéseket, akkor rendben van. De az értékekre ekkor is ügyelni kell.

Minden hétköznapi meglepetésre érvényes azonban, hogy ennek az anyagi értéke nem lehet magas, főleg nem akkor, ha a megajándékozott szerényebb körülmények között él, mint az ajándékozó. Az ilyen esetekből, ha nem figyelünk oda kellően, bizony komoly sértődések kerekedhetnek. Ha bizonytalanok vagyunk, akkor inkább kérjünk tanácsot valakitől, aki közel áll hozzánk.

Családtagok, közeli barátok között mindenféle apró hétköznapi ajándékozás megengedett, hiszen itt olyan kapcsolatokról beszélünk, amelyekben az emberek olyan jól ismerik egymást, hogy kívülről fújják a másik által szeretett, kiemelkedően kedvelt ételféléket, tárgyakat, területeket. Így, ha meglátjuk a barátunk által régóta keresett könyvet a kirakatban, akkor nyugodtan meglephetjük vele. Ha a gyerek által gyűjtött játék sorozatból megjelenik a legújabb darab, vegyük meg neki egy szimpla szerdán, mert ez neki nagy örömet okoz, mi pedig elégedettek, boldogok leszünk, ha látjuk az ő örömét.

Ha a férj meglátja a felesége kedvenc virágát a kirakatban, akkor bizony lépjen be abba a boltba, és köttessen csokrot a virágból, mert egy ilyen figyelmesség minden nőt elvarázsol, különösen akkor, ha ez nem is alkalomhoz kötött meglepetés. És persze még sorolhatnánk, de a lényeg talán érthető.

Ám azért hűteném a hangulatot azzal, hogy a hétköznapi ajándékozásnak is akkor van értéke mindkettő fél számára, ha nem esünk túlzásokba. Ha a gyerek minden másnap kap apró meglepetést, akkor elvárás lesz belőle. Ha a férfi minden alkalommal meglepi a nőt, mikor találkoznak, egy idő után terhes lesz a dolog, ha kifogyott az ötletekből, a másik pedig nem fogja érteni, miért maradnak el lassan az ajándékok. Szóval csak okosan. A hétköznapi ajándékozásban a váratlanság, a meglepetés a kulcs.
Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.