Ballagásra ajándékozás

A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
Tetszik? Oszd meg!

Ballagásra ajándékozás

Az első kérdések, amelyek felmerülnek a ballagásra meghívottakban, a "Mit vegyek, ami személyes, és az alkalomra szól?", Mennyit költsek rá, hogy ne legyen se kevesebb, se több az illendőnél?"

A válasz nem is olyan bonyolult, mint gondolnánk.

Akit meghívnak egy ballagásra, az bizonyára elég közel áll a ballagó diákhoz. Tehát ismeri annyira, hogy tudja, mi foglalkoztatja, mik a tervei a jövőben. Ha pedig még sincs ezzel tisztában, akkor lehetősége van tanácsot kérni a szülőktől, esetleg testvérektől.

Érdemes először egy listát készíteni a lehetséges ötletekről.

Ha elkészült a lista, akkor elkezdhetünk gondolkodni azon, mennyi pénzt szándékozunk az ajándékra költeni.

A közvetlen családnál inkább az anyagi lehetőségek határozzák ezt meg, a rokonoknál, barátoknál a már kialakult szokások lehetnek a mérvadók. Nem kell eltérni az egyéb ünnepek alkalmával kialakult keretektől.

Más a helyzet a keresztszülőkkel. Azokon a tájegységeken, ahol a keresztszülők szerepe jelentősebb, a ballagások alkalmával illik nagyobb értékű ajándékot adni. Ha a gyermek elvégez egy iskolát, és folytatja a tanulmányait, akkor a keresztszülő ajándékozzon a tervezett iskolához, esetleg a kollégiumi, albérleti élet megkezdéséhez kötődő ajándékot. Olyat, amivel segítheti a gyereket, a szülőket az új iskola kezdésében. Ha pedig az életbe készül kilépni, akkor ezzel nyújtson támogatást az ajándék.

Arra figyeljünk oda, ha mégis inkább egy pénzösszeg átadásán gondolkodunk, akkor ezt mindenképpen valami megfelelő csomagolásban, vagy vicces ajándékként nyújtsuk át. ITT találsz jó ötleteket a pénz ajándékozására.

Nagyon fontos, hogy ne hagyjuk az utolsó pillanatra az ajándékozás gondolatát, mert akkor már nem lesz időnk jól dönteni.

A barátok ajándéka inkább a személyes jelleget célozza meg. Az ő esetükben ajánlom a saját készítésű ajándékokat. Fénykép montázs az elmúlt évekről, vicces életkezdő csomagok, levelek.

A vásárolt fényképes ajándékok is kedves meglepetések lehetnek barátoktól a ballagás alkalmával.

A szülők, közeli rokonok ilyenkor lehetőségükhöz mérten ajándékozhatnak értékesebb, tartós ajándékokat, vagy az új iskolában már fontos, az életkezdéshez segítséget nyújtó tárgyakat. Például egy okos telefon, okos óra, laptop, digitális fényképezőgép, nyelvtanfolyam, utazás. A nemesfém ékszerek is értékes, és szép ajándékok.

Amit pedig soha ne felejtsünk el, az a virág. Minden ballagónak jár egy csokor, legyen akár fiú, akár lány a vén diák.


Nézegess az AjándékKatalógusban, és válaszd ki a megfelelő ajándékot, vagy gyűjts ötleteket saját készítésű ajándék ötleteink közül.
Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
Az okostelefonok olyan személyes tárgyakká váltak, amelyek szerves részei az életünknek. Hát még azok számára, akik külö...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.