Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Az ajándékozás alaptörvényei 1-4

Beszélgessünk kicsit az ajándékozás alaptörvényeiről. Mit illik, és mit nem. Mire érdemes odafigyelni, mit érdemes figyelembe venni az ajándékválasztás során.
Tetszik? Oszd meg!

az ajándékozás alaptörvényei

1- Soha ne magadnak vásárolj! 

Sokan felkiáltanak gondolatban. „Mégis mit jelent ez? Én soha nem magamnak veszem az ajándékot.” És valóban. Hajlamosak vagyunk rá, hogy észre se véve a hibát, olyan ajándékot választunk, aminek mi magunk nagyon is örülnénk. Nos, ezt felejtsük el. Mert lehet, hogy mi imádattal faljuk az Alkonyat mesébe illő szerelmespárjának vámpírtörténetét, ám 60 éves, mélyen vallásos nagynénikénket mégse ezzel lepjük meg, még akkor sem, ha biztosan sok újat olvashatna a könyvben.

Amikor ajándékot vásárolunk, közben mindig gondoljunk az ünnepeltre. Hívjunk elő az emlékeink közül olyan eseményeket, amelyekben az ünnepelt szerepel. Látni fogjuk a ruháját, a lakását, az őt körülvevő tárgyakat, és ebből már építkezhetünk.

2 - A "beszédes üzenet" típusú ajándékok többnyire nem az általunk várt kellemes meglepetést okozzák, ezért igyekezzünk letenni az ilyen ötletekről!

Ne ajándékozzunk kedvesünknek Bosh fúrógépet szülinapjára, csak hogy emlékeztessük 2 éve tett ígéretére, miszerint a hálóban felszereli a könyvespolcot az ágy fölé. Ne lepjük meg az édesanyánkat egy újabb serpenyővel, ha a konyha számára feladat, és nem a hobbija színhelye.

3 - Az intim ajándékokat soha ne nagyközönség előtt adjuk át!

Pikáns, és izgalmas ajándék lehet egy szexis fehérnemű a párunknak, de ezt lehetőleg ne az édesanyja, édesapja előtt adjuk át neki, mert ők nem biztos, hogy éppúgy fognak örülni, mint te, amikor beszerezted a darabot.

4 - A meglepetés ruha tiltott terület!

Tini, és idősebb gyermekünknek soha ne vegyünk ruhát meglepetésként. Ezzel ugyanis mindketten rosszul járhatunk. A gyerek nem győzi leplezni csalódottságát, vagy mert éppen kamasz korba lépett, esze ágában sincs kegyes hazugságok mögé bújni, és mi máris a fürdőszobába zárkózva találjuk magunkat, ahova a hálátlan kölyök miatt zárkóztunk be búslakodni kicsit.


Folytatás az  “Az ajándékozás alaptörvényei 5-8 blogbejegyzésben.


Kellemes időtöltést, jó olvasgatást!
Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.