Ajándékozás vendégségben

Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozás vendégségben

Amikor meghívnak bennünket egy összejövetelre, ennek többnyire valamilyen apropója van. Vagy egy ünnep, vagy egy évforduló, de ritkábban csupán a beszélgetés, a kapcsolattartás maga az ok.

Mindenképpen illik a vendégségbe ajándékot vinni. Ha pár hív meg bennünket, akkor mindkettőjüknek. A vendégségbe vitt ajándék mindig jelképes figyelmesség. Ezt ne felejtsük el. Éppen ezért, nem szerencsés komolyabb tárgyakban, ékszerben, egyéb értékes meglepetésben gondolkodni. Akkor sem, ha ez neked nem okoz gondot. Mert ezek az alkalmak nem erről szólnak.

A férfiak kapjanak egy üveg italt, egy doboz szivart, de természetesen csak akkor, ha ez nem ütközik valamely szokásba, és ha az illető ihat alkoholt, vagy éppen dohányzik.

A nőknek mindenképpen vigyünk virágot. Ez lehet cserepes is, de ilyen alkalmakkor a vágott csokor sokkal elfogadottabb. Ez azonnal az asztal dísze lesz.

Nőnek vihetünk még bon bont, persze, ha nem fogyókúrázik éppen, illetve kontyalávaló kis édes likőrt is.

Készíthetünk egy tálca süteményt, és ezt is vihetjük ajándékba, ha meghívnak bennünket vacsorára. Egy tea meghívásra inkább vigyünk egy doboz szépen csomagolt teasüteményt.

Komolyabb ajándékot csupán abban az esetben vigyünk egy vendégségbe, ha az egy dedikált party, például születésnap, vagy eljegyzési buli, esetleg legény, vagy leánybúcsú, vagy éppen házassági évforduló. Hogy ilyenkor mit illik ajándékozni, arról külön blogokban olvashatsz. Lépj vissza a főmenübe, és keresgélj az ajándékozásról szóló blogok között.
Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
Az okostelefonok olyan személyes tárgyakká váltak, amelyek szerves részei az életünknek. Hát még azok számára, akik külö...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.