Ajándékozás Húsvét alkalmával

A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozás Húsvét alkalmával

A húsvéti ajándékozási szokások országonként, de még itthon, területenként is eltérőek.

Éppen ezért, amikor azon töröd a fejed, mit tegyél, milyen ajándékot adj, készíts, mivel készülj, és nem vagy az adott környéken ismerős, mindenképpen érdeklődj néhány helyi születésű ismerősnél, rokonnál.

Sok területen maga a húsvéti tojás, illetve az ünnephez kapcsolódó szokások azok, melyek az ajándékozást meghatározzák.

Vannak általános érvényű szokások. A locsoló festett tojást kap. Azt azonban, hogy ez kizárólag magad díszítette tojás, vagy lehet csoki, esetleg cukorka, már meghatározzák a helyi szokások.

Vannak területek, ahol a keresztény ünnepkörhöz csatoltan az ajándékozás a keresztszülők részéről elvárt ezen alkalommal. Régen a keresztszülők ajándékozták a stafírungba kerülő tárgyakat, és mindezt addig tették, amíg a keresztgyerek meg nem házasodott. Ezeken a területeken a hozomány gyűjtést felváltotta a modern ajándékozás, de maga az ajándék így fontos maradt húsvét alkalmával.

A szülők főként csokoládét, apró ajándékokat adnak gyermekeiknek, míg a keresztszülők anyagi lehetőségükhöz mérten olyan ajándékokkal lepik meg keresztgyermekeiket, amelyekre azok vágynak, éppúgy, mint karácsony, vagy születésnap alkalmával. Az ajándékozás sajátja az, hogy a csomagba mindig kerül csoki nyuszi, csoki tojás, és egyéb édességek, húsvéti tojás.

Nagyon jó ajándék a Kinder tojás kisebb, nagyobb változata, ha nem tudjuk, mivel lepjük meg a csemetéket. Így két legyet ütünk egy csapásra. Van édesség, és játék is. Sőt. Ajándékkal töltött csokitojást magunk is készíthetünk: A lufiba pakoljuk bele az apróságokat, majd fújjuk fel, és mártogassuk olvasztott csokiba úgy, hogy több réteg kerüljön egymásra. Ha elég vastag a csoki, akkor a megszilárdulás után egy vékony hegyű tűvel át tudjuk döfni a csokin keresztül úgy a lufit, hogy a csokitojás épen marad.

Ugyanezt megtehetjük úgy is, hogy fél tojásokat öntünk formába, majd a megszilárdulás után beletesszük az ajándékot, végül a két felet olvasztott csokival összedolgozzuk.

A felnőtteknek saját készítésű csoki, mogyoró, és tojáslikőrrel kedveskedhetünk a húsvéti vendégjárás során, amelyeket szép üvegekbe, ízlésesen becsomagolunk.

Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
Az okostelefonok olyan személyes tárgyakká váltak, amelyek szerves részei az életünknek. Hát még azok számára, akik külö...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.