Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Ajándékozás Húsvét alkalmával

A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozás Húsvét alkalmával

A húsvéti ajándékozási szokások országonként, de még itthon, területenként is eltérőek.

Éppen ezért, amikor azon töröd a fejed, mit tegyél, milyen ajándékot adj, készíts, mivel készülj, és nem vagy az adott környéken ismerős, mindenképpen érdeklődj néhány helyi születésű ismerősnél, rokonnál.

Sok területen maga a húsvéti tojás, illetve az ünnephez kapcsolódó szokások azok, melyek az ajándékozást meghatározzák.

Vannak általános érvényű szokások. A locsoló festett tojást kap. Azt azonban, hogy ez kizárólag magad díszítette tojás, vagy lehet csoki, esetleg cukorka, már meghatározzák a helyi szokások.

Vannak területek, ahol a keresztény ünnepkörhöz csatoltan az ajándékozás a keresztszülők részéről elvárt ezen alkalommal. Régen a keresztszülők ajándékozták a stafírungba kerülő tárgyakat, és mindezt addig tették, amíg a keresztgyerek meg nem házasodott. Ezeken a területeken a hozomány gyűjtést felváltotta a modern ajándékozás, de maga az ajándék így fontos maradt húsvét alkalmával.

A szülők főként csokoládét, apró ajándékokat adnak gyermekeiknek, míg a keresztszülők anyagi lehetőségükhöz mérten olyan ajándékokkal lepik meg keresztgyermekeiket, amelyekre azok vágynak, éppúgy, mint karácsony, vagy születésnap alkalmával. Az ajándékozás sajátja az, hogy a csomagba mindig kerül csoki nyuszi, csoki tojás, és egyéb édességek, húsvéti tojás.

Nagyon jó ajándék a Kinder tojás kisebb, nagyobb változata, ha nem tudjuk, mivel lepjük meg a csemetéket. Így két legyet ütünk egy csapásra. Van édesség, és játék is. Sőt. Ajándékkal töltött csokitojást magunk is készíthetünk: A lufiba pakoljuk bele az apróságokat, majd fújjuk fel, és mártogassuk olvasztott csokiba úgy, hogy több réteg kerüljön egymásra. Ha elég vastag a csoki, akkor a megszilárdulás után egy vékony hegyű tűvel át tudjuk döfni a csokin keresztül úgy a lufit, hogy a csokitojás épen marad.

Ugyanezt megtehetjük úgy is, hogy fél tojásokat öntünk formába, majd a megszilárdulás után beletesszük az ajándékot, végül a két felet olvasztott csokival összedolgozzuk.

A felnőtteknek saját készítésű csoki, mogyoró, és tojáslikőrrel kedveskedhetünk a húsvéti vendégjárás során, amelyeket szép üvegekbe, ízlésesen becsomagolunk.

Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.