Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Ajándék a gyereknek - Érdemes tudni

Amikor gyerekeket ajándékozunk meg, talán még több dolgot kell figyelembe vennünk, mint a felnőtteknél. Néhány gondolat erről.
Tetszik? Oszd meg!

Ajándék a gyereknek - Érdemes tudni

A gyerekeknek a ruha, és a hétköznapokban szükséges tárgyak sora nem ajándék! – Ez tény. A mindennapokban szükséges eszközök, mint a ruha, amit mindjárt kinő, és ezért újat kell venni, vagy az iskolai kötelező felszerelés, az edzőcucc, és sorolhatnám, nem okoznak ünnepi meglepetést, valódi örömet a gyerekeknek. Ezeket a tárgyakat ők nem értékelik ajándékként, mert úgyis meg kellene venni. Ne próbáljuk cukorpapírral bevonni a kődarabot. Természetesen más a helyzet akkor, ha a gyermek konkrétan vágyik egy mesehősös cipőre, vagy egy hercegnős hálóingre, stb. De még ebben az esetben is várhatóan rövid lesz az öröm, és az is a kedvencnek szól inkább, mint magának az ajándéknak. Inkább okozzunk neki valami aprósággal örömet, mint vegyük el a kedvét az ünnepektől ilyen fantáziátlan megoldásokkal. A gyerek nem az ajándék értékét nézi, hiszen még azt sem tudja, hogy ez mit jelent.Számára a meglepetéssel, az izgalommal járó érzések azok, amit az ajándékozás igazán jelent. Bármennyire meg vagyunk szorulva, akkor is inkább készítsünk magunk olyan játékot, amit együtt élvezhet velünk, vagy lepjük meg egy közös élménynappal (kirándulás, piknik a szabadban, családi játék), de ne a hétköznapok tárgyát állítsuk az ajándékozás középpontjába.

Kérdezz meg néhány gyereket arról úgy augusztus, szeptember tájt, hogy mit kapott előző évben karácsonykor. Biztos lehetsz benne, hogy a többség nem fog rá emlékezni. De azt el fogja tudni mondani, hogy mit csináltatok együtt, milyen hatással volt rá a karácsony hangulata (persze a saját kis gondolataival). És a többi ünneppel ugyanez a helyzet.

Ne várd el, hogy a gyerek feltétlen kiugorjon a bőréből, mikor megkapja az ajándékot! – A gyerekek még nem tanultak meg uralkodni magukon, ők még kis ösztönlények, ezért így is fognak reagálni. Lesz, aminek nagyon örül, és lesz, amit szinte kézbe sem vesz. Lehet, hogy kibont minden ajándékot, de lehet, hogy csak arra kíváncsi, ami éppen a kezében van.

Ha egyszerre ömlesztjük rájuk az összes meglepetést, sokszor nem tudnak mit kezdeni a tömény élménnyel. Erre reagálhatnak úgy, mintha nem érdekelné őket annyira az ajándék. Fontos, hogy időt, és teret adjunk a gyereknek.

1 - Ne akarjunk azonnal minden ajándékot kibontatni velük. Hagyjuk, hogy azt, amit a kezébe vesz, kiélvezze, tanulmányozza, próbálgass. Ehhez idő kell. A gyerek még nem tanult meg késleltetni. Neki azonnal foglalkoznia kell azzal, amit a kezébe vesz, és felkelti az érdeklődését.

2 - Van, hogy minden csomagot azonnal feltép a kicsi, aztán továbblép, mint akit nem érdekel igazán semmi. De ez nem így van. A gyerekeknek amellett, hogy időre van szükségük, közben meg is akarnak felelni a szülőknek, rokonoknak. Ám éppen a koruk miatt ez még nagy erőfeszítést igényel tőlük. Ne tegyünk rájuk terheket a saját elvárásainkkal ilyen pillanatokban. Ne kérjük számon azt, hogy úgy örüljön mindennek, ahogy mi szeretnénk, mert ezzel ők még nem tudnak mit kezdeni.

Hagyjuk a gyereket, hogy a saját tempójában dolgozza fel az élményeket. Ez nagyon fontos!

A túl sok ajándék eltereli a gyerek figyelmét minden darabról. Nem igazán tudja befogadni egyiket sem. Ez nem azt jelenti, hogy ne vegyünk neki ajándékot, csupán azt, hogy amit kap, azt ő maga dönthesse el, mikor bontja fel, mikor nézi meg. Ha ez egy karácsonyi ajándéközön alkalmával napokig eltart, az se baj. Fontos, hogy ő döntsön, ne mi tegyük ezt meg helyette.

Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.