Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

A virág, mint ajándék, virágok M-N

A virágok, virágos növények erős szimbolikája sok sok éve már megszabja a természet minden növényének ajándékozását, használatát. Te is figyelj erre.
Tetszik? Oszd meg!

magnólia

Magnólia - A magnólia a tavasz virága, a természetesség jelképe. A virága, a nyitott, nagy sziromokkal maga a befogadás. A magnóliát látva, minden magától értetődő.

magyal

Magyal - A magyal az otthoni boldogság jelképe. Az otthon nyugalma, védekezés a külső hatások ellen. A magyal egyes kultúrákban szent növény, különös erővel bír a védelmezésben.

tölgyfa

Makk (tölgy, bükk) - Bár ritkán kötik csokorba, kiegészítőként, díszítőelemként gyakran jelenik meg, így érdemes tudni, hogy az északi népeknél a makk, a tölgyfa az élet és a halhatatlanság szimbóluma

mákvirág

Mákvirág - A mák, a mákvirág a bűbájosok virága. Öblös termése, és a számtalan kis mag miatt a bőségjelképe. Ám ennek a bőségnek ára van. A mák felhasználása miatt a hiábavalóság megtestesítője is, ezért vigyázzunk vele, ha ajándékba szánjuk, vagy ünnepi alkalmakra készülünk vele.

mályva

Mályva - A mályva jelentése a keresztény hitvilággal is összefügg. Mária gyógyító erejét szimbolizálja, ezért kedves betegnek vigyünk ilyen virágot, hogy gyógyulását megkönnyítsük. A keleti kultúrákban az állhatatosság jelképe is.

mandulavirág

Mandulavirág - A remény, az igyekezet, az éberség, a diszkréció, és egyben a meggondolatlanság virága. A vágy a megújulásra a tavasz üzenete. Mindent sugall, ami az megújuló élet reményteljes eljövetelében rejlik.

margaréta

Margaréta - A margaréta maga az ártatlanság. Ez magában foglalja a finomságot, a tisztaságot, a természetes őszinteséget, és a hűséges. A szirmainak köszönheti, hogy némiképp a változatosság jelképe is. Érdekesség, hogy a hazai néphitben a játékos „szeret - nem szeret” – ként sorsjelkép is.

maszlag

Maszlag - A megtévesztés, a csalfa báj virága, ezért a megcsalónak, a hűtlennek csokrába kötve tökéletes üzenet mákvirággal, pipaccsal kiegészítve. Azon ritka virágok egyike, amelyet a férfiaknak is illik adni. Miután nem nemes növény, bolti forgalomban ritkán elérhető, de a szabadban könnyedén megtaláljuk.

mimóza

Mimóza - Az érzékenység, az érzékeny lélek jelképe. Visszahúzódó, csendes lelkű nőknek ajándékozzuk, jelezve ezzel, hogy tudjuk, értjük őt, és kíváncsian várjuk a megnyílását.

mirtusz

Mirtusz - A női szerelem, a házasság jelképe. A menyasszonyi koszorúk leggyakoribb alkotója lett, éppen a tisztaság és a tiszta szerelem szimbólumaként. Bár vigyázzunk vele, mert a menyasszony szüzességét, érintetlenségét is jelképezi.

moha

Moha -  Az anyai szeretet, jótékonyság szimbóluma. Puha, finom, bársonyos tapintásával az anya ölelő karjait, a bensőséges szeretetet jelképezi.

muskátli

Muskátli - A butaság, ostobaság, melankólia jelképe, éppen ezért ritkán kötik csokorba. Nem túl biztató, ha ilyet kap ajándékba az ember lánya. Azt üzeni: Az ablakban állva búsong, magában, mint a magára hagyott asszony, aki várakozik kedvesére. Bár a virág ajándékozása azt is jelentheti, hogy törd meg végre a magányt. Mindennek ellenére nagyon szép, vidám látványt nyújt a nyári ablakokban, balkonokon.  

napraforgó

Napraforgó - A szerelemtől megrészegült ember szimbóluma, ugyanakkor az Isten felé forduló lélek szimbóluma, nem véletlen, hogy ezeket kiegészítve az előkelőség és az alattvalói hőség jelképe is. Jelentése „Mindig a Nap felé fordul.” Amit neki a napfény, azt jelenti a hívőnek az Isten, a szerelmesnek a kedvese, a szolgának az úr. Nőként napraforgót ajándékozni, vagy napraforgó virágokkal díszített tárgyakat birtokolni a férfi hiányára utal. Ha férfi adja, egyértelművé teszi vele birtoklási vágyát és férfiasságát.

narancsvirág

Narancsvirág - Az ártatlanság, az örök szerelem, a szerencsés házasság, a termékenység szimbóluma. A narancsvirágból narancs lesz, azaz sok gerezdből (sok gyermekből) összeálló egység. Több kultúrában a szüzesség másik jelképe a mirtusz mellett. A nő nemiséget, a kibomló asszonyiságot szimbolizálja. Halvány narancs színe erotikus, izgató, vágyfokozó hatású. Az eskübői csokorba, és a gyermekköszöntő csokorba éppen úgy illik.

nárcisz

Nárcisz - A nárcisztikus, önimádó hajlam jelképe. A víztükör fölé görnyedő, önmagát imádó görög ifjú szimbóluma. Azt üzeni: Kacér, ábrándos lényed olyan, mint ez a szép virág. Bár büszkén húzza ki magát, ám aztán fájdalmasan hajtja le fejét. A nárcisz tartásának köszönhetően szépséges szolga a virágok között. Talán éppen szolgai megjelenése az oka, hogy az önzést, a hiúságot és a hidegséget is jelképezi.

nefelejcs

Nefelejcs - Az igaz szerelem emlékét idéző virág. Azt üzeni: Miénk a szerelem, sose felejts el! A visszaemlékezés üzenetét hozta el ez a kis kék virág. A szerelmesek éppen úgy választhatják csokorba, mint azok, akik kedves halottjuknak akarnak üzenni vele. Búcsúzások alkalmával is ez a virág a legmegfelelőbb választás.

nőszirom

Nőszirom -
 A kétértelműség jelképe ez a virág. Az incselkedő nő, a csapongva udvarló férfi szimbóluma. Ajándékozása azt jelenti: Örömteljes reménnyel töltöd el szívemet, hogy azután ismét kétségek közé taszíts. Az üzenet tehát az, hogy ebből még bármi lehet.
Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
Az okostelefonok olyan személyes tárgyakká váltak, amelyek szerves részei az életünknek. Hát még azok számára, akik külö...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.