Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

A virág, mint ajándék, virágok M-N

A virágok, virágos növények erős szimbolikája sok sok éve már megszabja a természet minden növényének ajándékozását, használatát. Te is figyelj erre.
Tetszik? Oszd meg!

magnólia

Magnólia - A magnólia a tavasz virága, a természetesség jelképe. A virága, a nyitott, nagy sziromokkal maga a befogadás. A magnóliát látva, minden magától értetődő.

magyal

Magyal - A magyal az otthoni boldogság jelképe. Az otthon nyugalma, védekezés a külső hatások ellen. A magyal egyes kultúrákban szent növény, különös erővel bír a védelmezésben.

tölgyfa

Makk (tölgy, bükk) - Bár ritkán kötik csokorba, kiegészítőként, díszítőelemként gyakran jelenik meg, így érdemes tudni, hogy az északi népeknél a makk, a tölgyfa az élet és a halhatatlanság szimbóluma

mákvirág

Mákvirág - A mák, a mákvirág a bűbájosok virága. Öblös termése, és a számtalan kis mag miatt a bőségjelképe. Ám ennek a bőségnek ára van. A mák felhasználása miatt a hiábavalóság megtestesítője is, ezért vigyázzunk vele, ha ajándékba szánjuk, vagy ünnepi alkalmakra készülünk vele.

mályva

Mályva - A mályva jelentése a keresztény hitvilággal is összefügg. Mária gyógyító erejét szimbolizálja, ezért kedves betegnek vigyünk ilyen virágot, hogy gyógyulását megkönnyítsük. A keleti kultúrákban az állhatatosság jelképe is.

mandulavirág

Mandulavirág - A remény, az igyekezet, az éberség, a diszkréció, és egyben a meggondolatlanság virága. A vágy a megújulásra a tavasz üzenete. Mindent sugall, ami az megújuló élet reményteljes eljövetelében rejlik.

margaréta

Margaréta - A margaréta maga az ártatlanság. Ez magában foglalja a finomságot, a tisztaságot, a természetes őszinteséget, és a hűséges. A szirmainak köszönheti, hogy némiképp a változatosság jelképe is. Érdekesség, hogy a hazai néphitben a játékos „szeret - nem szeret” – ként sorsjelkép is.

maszlag

Maszlag - A megtévesztés, a csalfa báj virága, ezért a megcsalónak, a hűtlennek csokrába kötve tökéletes üzenet mákvirággal, pipaccsal kiegészítve. Azon ritka virágok egyike, amelyet a férfiaknak is illik adni. Miután nem nemes növény, bolti forgalomban ritkán elérhető, de a szabadban könnyedén megtaláljuk.

mimóza

Mimóza - Az érzékenység, az érzékeny lélek jelképe. Visszahúzódó, csendes lelkű nőknek ajándékozzuk, jelezve ezzel, hogy tudjuk, értjük őt, és kíváncsian várjuk a megnyílását.

mirtusz

Mirtusz - A női szerelem, a házasság jelképe. A menyasszonyi koszorúk leggyakoribb alkotója lett, éppen a tisztaság és a tiszta szerelem szimbólumaként. Bár vigyázzunk vele, mert a menyasszony szüzességét, érintetlenségét is jelképezi.

moha

Moha -  Az anyai szeretet, jótékonyság szimbóluma. Puha, finom, bársonyos tapintásával az anya ölelő karjait, a bensőséges szeretetet jelképezi.

muskátli

Muskátli - A butaság, ostobaság, melankólia jelképe, éppen ezért ritkán kötik csokorba. Nem túl biztató, ha ilyet kap ajándékba az ember lánya. Azt üzeni: Az ablakban állva búsong, magában, mint a magára hagyott asszony, aki várakozik kedvesére. Bár a virág ajándékozása azt is jelentheti, hogy törd meg végre a magányt. Mindennek ellenére nagyon szép, vidám látványt nyújt a nyári ablakokban, balkonokon.  

napraforgó

Napraforgó - A szerelemtől megrészegült ember szimbóluma, ugyanakkor az Isten felé forduló lélek szimbóluma, nem véletlen, hogy ezeket kiegészítve az előkelőség és az alattvalói hőség jelképe is. Jelentése „Mindig a Nap felé fordul.” Amit neki a napfény, azt jelenti a hívőnek az Isten, a szerelmesnek a kedvese, a szolgának az úr. Nőként napraforgót ajándékozni, vagy napraforgó virágokkal díszített tárgyakat birtokolni a férfi hiányára utal. Ha férfi adja, egyértelművé teszi vele birtoklási vágyát és férfiasságát.

narancsvirág

Narancsvirág - Az ártatlanság, az örök szerelem, a szerencsés házasság, a termékenység szimbóluma. A narancsvirágból narancs lesz, azaz sok gerezdből (sok gyermekből) összeálló egység. Több kultúrában a szüzesség másik jelképe a mirtusz mellett. A nő nemiséget, a kibomló asszonyiságot szimbolizálja. Halvány narancs színe erotikus, izgató, vágyfokozó hatású. Az eskübői csokorba, és a gyermekköszöntő csokorba éppen úgy illik.

nárcisz

Nárcisz - A nárcisztikus, önimádó hajlam jelképe. A víztükör fölé görnyedő, önmagát imádó görög ifjú szimbóluma. Azt üzeni: Kacér, ábrándos lényed olyan, mint ez a szép virág. Bár büszkén húzza ki magát, ám aztán fájdalmasan hajtja le fejét. A nárcisz tartásának köszönhetően szépséges szolga a virágok között. Talán éppen szolgai megjelenése az oka, hogy az önzést, a hiúságot és a hidegséget is jelképezi.

nefelejcs

Nefelejcs - Az igaz szerelem emlékét idéző virág. Azt üzeni: Miénk a szerelem, sose felejts el! A visszaemlékezés üzenetét hozta el ez a kis kék virág. A szerelmesek éppen úgy választhatják csokorba, mint azok, akik kedves halottjuknak akarnak üzenni vele. Búcsúzások alkalmával is ez a virág a legmegfelelőbb választás.

nőszirom

Nőszirom -
 A kétértelműség jelképe ez a virág. Az incselkedő nő, a csapongva udvarló férfi szimbóluma. Ajándékozása azt jelenti: Örömteljes reménnyel töltöd el szívemet, hogy azután ismét kétségek közé taszíts. Az üzenet tehát az, hogy ebből még bármi lehet.
Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.