Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

A virág, mint ajándék, virágok K-L

Figyelj arra, hogy adod át a virágot, mert ez is sokat elárultak két ember kapcsolatáról. Ha valaki fejjel lefelé adta át a virágot, akkor az ismert jelentésének ellenkezőjét üzeni.
Tetszik? Oszd meg!

kaktusz

Kaktusz - Kitartás, állhatatosság. Megküzdök a szerelmedért.

kála

Kála - Egyértelműen a szépséget jelenti. Éppen ezért gyakori alkotója a menyasszonyi csokornak. Ajándékozzuk bátran, ha azt akarjuk kifejezni, hogy a csokor tulajdonosának szépségéhez kétség nem fér.

kamélia

Kamélia, japán rózsa - Azt jelenti, csodállak, a tökéletességedhez kétség nem fér. A szeretetre, méltóság jelképe. Az ajándékozó azt üzeni vele, hogy szerencsés, amiért rátalált a csokor tulajdonosára. A színeknek itt is vannak árnyalt közlései. A azt idézi “Csodálatos vagy”. A rózsaszín a vágyódás színe, a vörös, “Láng vagy a szívemben”.

kamilla

Kamilla - Mint gyógynövénynek, nyugtató hatása van, így a jelentése is ezzel harmonizál.Az érzékek, és a szellem nyugalmát jelképezi. A kamilla nyugtatja, megbékíti a megcsalt szívet, éppen úgy, ahogy a testi gyulladásokat is csillapítja. Barátok adhatják a megcsalt barátnak. Semmiképpen ne tegyük esküvői csokorba.

kankalin

Kankalin - A kankalinnal azt üzenhetjük, hogy “Nem tudok nélküled élni”. Ennek a virágnak is többszörös vallási tartalma van. Általános jelentése ezen a téren „Mennyországom kulcsa angyali tisztaságú szívedben rejlik.” Ez a magyarázata, miért ajándékozunk szeretteinknek sok sok kankalint.

kardvirág

Kardvirág - Nemesség, erő, pompa jellemzi a kardvirágot. Legényvirágnak, vagy fiút hozónak is nevezik. A kardvirág felépítése miatt a férfiasság virága. Ha esküvői csokorba tesszük azzal a fiú születését segítjük, a házasságban pedig a férfi teljesítményét javítjuk. Ha a családban fiú születik, akkor is ezt a virágot illik vinni.

kökörcsin

Kökörcsin - A kökörcsin azt a kérdést sugallja “Őszinte vagy hozzám?” Ez a virág a betegség virága. Azt tartják, hogy kicsi, kék kelyhei, és sötét élőhelye vonzza magához az ártó, negatív energiákat, éppen ezért kórházak kertjébe illik, mivel ott átveszi, magába szívja a rosszat.

körömvirág

Körömvirág - A körömvirág üzenete egyszerű. “Úgy érzem nem szeretsz”.

kőtörőfű

Kőtörőfő - A kövek réseiből előbukkanó kis virág Krisztus feltámadásának szimbóluma lett, aki feltámadván a lezárt kősírból távozott. Éppen ezért, a temetők virága lett a kőtörőfű, a sírokra ültetik, hogy a feltámadásra emlékeztessen. Nem kötik csokorba, de bármelyik kertben, sziklakertben gyönyörűen mutat.

krizantém

Krizantém - Az ősz, a kitartás, a hosszú élet, az előkelőség és erényesség szimbólumának tartják. A keleti kultúrákban királyi virágként tisztelik. Nálunk, miután Halottak napja környékén nyílik, a temetők virága lett. A fehér az igazság szimbóluma, a sárga a mellőzött szerelemé, míg a vörös a sírig tartó, hűséges szerelmet fejezi ki.

krókusz

Krókusz - A krókusz a friss élet, a vidámság, a fiatalság, jókedv, derű szimbóluma. Ne adjuk vágott virágként. Engedjük élni. Cserépben gyönyörű.

labdarózsa

Labdarózsa - Bosszúságot hoz ez a szép, és buja virág. Persze a szerelem a bosszúság forrása. Azt üzeni  „Bármilyen érzéketlen vagy most, egyszer elér a szerelem.” Ritkán ajándékozzák. Nem csoda.

liliom

Liliom - A tisztaság és az ártatlanság, a termékenység és a mulandóság, a remény, az egység, és a lelki szeretet szimbóluma. Színei mást és mást jelentenek. Nézzünk néhányat. A fehér liliom a szüzesség, tisztaság, méltóság, fenség, a kék liliom a titok, titkos hódoló, a narancs liliom a gyűlölet, a sárga liliom a hamis érzelmek virága.

leander

Leander -  Az óvatosság virága. Nem adjuk csokorban. A bokron csodálva kellő távolságból a legszebb.

len

Len -  Az otthon szimbóluma. Csokorba kötve lakásköszöntőre kiválóan alkalmas.

lonc

Lonc - A lonc azt üzeni a tulajdonosának, hogy “Boldogság minden perc, amit veled tölthetek”. Csodálatos üzenet ez. Ajándékozzuk bátran minden szerettünknek.

lótuszvirág

Lótusz - Az örökké megújuló szépség és felejtés virága a lótusz. A keleti kultúráknak köszönhetően a lelki élet ébredésének jelképe. Az egyik legerősebb spirituális tartalommal bíró növény. Ezenkívül a női termékenységet, a női ölet, az eredetét, az örök életet szimbolizálja.
Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.