Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

A virág, mint ajándék, virágok A-B

Minden virágnak jelentése van. Sőt, a virág színek is meghatározóak lehetnek. Ha érdekel, mit jelképezhet egyik másik virág, akkor olvasd el az erről szóló blogokat.
Tetszik? Oszd meg!

Amarillisz

Amarillisz - A büszkeség, a költészet virága. Amarilliszt ajándékozni azt jelenti, hogy büszkék vagyunk

arra a személyre, akinek a virágot átadjuk, nagyra tartjuk a vele való ismeretséget.

ambrózia

Ambrózia – A görög mondákban a halhatatlan istenek étele, itala. Táplálék mindenek felett. Nem véletlen hát, hogy a virág, ami erről az étekről kapta a nevét, a viszonzott szerelem jelképe

árvácska

Árvácska - A barátság, a ragaszkodás szimbóluma. Aki árvácskát ajándékoz, annak komolyak, kitartóak az érzelmei, ragaszkodni fog hozzánk, mint árvácska a földjéhez, mint ahogy egy igazi jó barát.

Leszakítva, vagy csokorban ritkán ajándékozzuk. Ezt a kis virágot mindenképpen cserépben adjuk át.

aszparágusz

Aszparágusz - Az aszparágusz egy igazán kitartó, szinte mindent kibíró, igazi túlélő növény. A kedvesség, némelyek szerint a megigézés jelképe. Régi időkben gyakran használták fel az esküvői csokrokba.

Azálea - A mértéktartás, a törékeny szenvedély jelképe, Kínában pedig a nőiesség szimbóluma. Az azáleával azt üzenjük a megajándékozottnak, hogy Vigyázz magadra, légy mértéktartó.

babér

Babér - A halhatatlanság szimbóluma, nem véletlen, hogy a hősöknek a fejét babérkoszorú díszíti. A mondavilág szerint Apolló szent növénye a babér, mert Daphné babérfává változott, miközben szerelme elől menekült.

barackvirág

Barackvirág - A barackvirág rabul ejt. Ez a virág a  jellemesség szimbóluma. Aki barackvirágot ajándékoz, az elismer, felnéz rád, bátor, állhatatos embernek tart. Főként a keleti kultúrában kötődik hozzá sok történet, mely a szerelemről, az állhatatosságról, a nőkről szól.

bazsalikom

Bazsalikom - A bazsalikom nagyon eltérő jelentéssel bír a világ különböző tájain. Van, ahol a házhoz látogató vendéget ajándékozzák meg vele, van, ahol istenek szent növénye, máshol a szerelmesek adják egymásnak hűségük jeléül, és van, ahol  a szerencsétlenséget szimbolizálja. Egy dologban azonban megegyezhetünk, fűszernövényként, ételek ízesítésére kiváló.

bazsarózsa

Bazsarózsa - A babarózsával azt üzenheted, hogy “Derűs életet, boldog házasságot kívánok!”. Sokszor használják tavaszi esküvőkön is díszítésre, mert a jelentése szemérmesség, mégis ambíció és elhatározás

begónia

Begónia - A begónia az ábrándozás, a vágyak és álmok virága. Vigyázz, mert ha a fiú begóniát hoz ajándékba, az azt jelenti, hogy az álmaiba, az álomnőbe, a szerelembe szerelmes, nem abba, akinek a virágot adja.

boglárka

Boglárka - A boglárka ugyan egy nagyon szép női név, de virágként nem való sem ajándékba, és pláne nem csokorba, mert a jelentése nem jó. Aki boglárkát ajándékoz, azt üzeni vele, hogy nem bízhatnak benne, mert a boglárka a vakságot jelképezi a hatalom, a gazdagság rejtette veszélyekre.

borostyán

Borostyán - A házastársi szerelem, az őszinte ragaszkodás, az odaadó hűség virága. Azt jelképezi, hogy “Te vagy a párom, a szerelmem, a barátom, a mindenem!”  

búzavirág

Búzavirág – A búzavirág a remény, a reménykedés virága. Ez a bájos kis virág a tiszta gondolatokat, a szellemi világosságot jelképe, mindemellett igazi magyar virág, a nyári rétek, mezők tündöklő dísze, a gyermekek mezei csokrainak fő alkotója.

Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.