Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

A virág, mint ajándék, virágok A-B

Minden virágnak jelentése van. Sőt, a virág színek is meghatározóak lehetnek. Ha érdekel, mit jelképezhet egyik másik virág, akkor olvasd el az erről szóló blogokat.
Tetszik? Oszd meg!

Amarillisz

Amarillisz - A büszkeség, a költészet virága. Amarilliszt ajándékozni azt jelenti, hogy büszkék vagyunk

arra a személyre, akinek a virágot átadjuk, nagyra tartjuk a vele való ismeretséget.

ambrózia

Ambrózia – A görög mondákban a halhatatlan istenek étele, itala. Táplálék mindenek felett. Nem véletlen hát, hogy a virág, ami erről az étekről kapta a nevét, a viszonzott szerelem jelképe

árvácska

Árvácska - A barátság, a ragaszkodás szimbóluma. Aki árvácskát ajándékoz, annak komolyak, kitartóak az érzelmei, ragaszkodni fog hozzánk, mint árvácska a földjéhez, mint ahogy egy igazi jó barát.

Leszakítva, vagy csokorban ritkán ajándékozzuk. Ezt a kis virágot mindenképpen cserépben adjuk át.

aszparágusz

Aszparágusz - Az aszparágusz egy igazán kitartó, szinte mindent kibíró, igazi túlélő növény. A kedvesség, némelyek szerint a megigézés jelképe. Régi időkben gyakran használták fel az esküvői csokrokba.

Azálea - A mértéktartás, a törékeny szenvedély jelképe, Kínában pedig a nőiesség szimbóluma. Az azáleával azt üzenjük a megajándékozottnak, hogy Vigyázz magadra, légy mértéktartó.

babér

Babér - A halhatatlanság szimbóluma, nem véletlen, hogy a hősöknek a fejét babérkoszorú díszíti. A mondavilág szerint Apolló szent növénye a babér, mert Daphné babérfává változott, miközben szerelme elől menekült.

barackvirág

Barackvirág - A barackvirág rabul ejt. Ez a virág a  jellemesség szimbóluma. Aki barackvirágot ajándékoz, az elismer, felnéz rád, bátor, állhatatos embernek tart. Főként a keleti kultúrában kötődik hozzá sok történet, mely a szerelemről, az állhatatosságról, a nőkről szól.

bazsalikom

Bazsalikom - A bazsalikom nagyon eltérő jelentéssel bír a világ különböző tájain. Van, ahol a házhoz látogató vendéget ajándékozzák meg vele, van, ahol istenek szent növénye, máshol a szerelmesek adják egymásnak hűségük jeléül, és van, ahol  a szerencsétlenséget szimbolizálja. Egy dologban azonban megegyezhetünk, fűszernövényként, ételek ízesítésére kiváló.

bazsarózsa

Bazsarózsa - A babarózsával azt üzenheted, hogy “Derűs életet, boldog házasságot kívánok!”. Sokszor használják tavaszi esküvőkön is díszítésre, mert a jelentése szemérmesség, mégis ambíció és elhatározás

begónia

Begónia - A begónia az ábrándozás, a vágyak és álmok virága. Vigyázz, mert ha a fiú begóniát hoz ajándékba, az azt jelenti, hogy az álmaiba, az álomnőbe, a szerelembe szerelmes, nem abba, akinek a virágot adja.

boglárka

Boglárka - A boglárka ugyan egy nagyon szép női név, de virágként nem való sem ajándékba, és pláne nem csokorba, mert a jelentése nem jó. Aki boglárkát ajándékoz, azt üzeni vele, hogy nem bízhatnak benne, mert a boglárka a vakságot jelképezi a hatalom, a gazdagság rejtette veszélyekre.

borostyán

Borostyán - A házastársi szerelem, az őszinte ragaszkodás, az odaadó hűség virága. Azt jelképezi, hogy “Te vagy a párom, a szerelmem, a barátom, a mindenem!”  

búzavirág

Búzavirág – A búzavirág a remény, a reménykedés virága. Ez a bájos kis virág a tiszta gondolatokat, a szellemi világosságot jelképe, mindemellett igazi magyar virág, a nyári rétek, mezők tündöklő dísze, a gyermekek mezei csokrainak fő alkotója.

Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.