Amit az ajándékozásról tudni kell

Az ajándékozásnak ezerféle szabálya, szokása, illemtana van, és ehhez még hozzáadódnak az egyéni vélemények! Erról lesz most szó!

Tetszik? Oszd meg!

Az ajándékozások alkalmával millió kérdés merül fel bennünk: mikor, kinek, mit és mekkorát illik, „kell” adni. Az ajándékozás mindenki életében jelen ... tovább

... van, hiszen társas lények vagyunk, így alapvetően hozzátartozik a természetünkhöz, hogy vágyunk a mások társaságára, egyes embereket közelebb engedünk, másikat kevésbé. Családban élünk, gyerekek, szülők, barátok, munkatársak vesznek körül bennünket.

Mindenkinek van születésnapja, névnapja, és vannak karácsonyok, húsvétok, hogy az egyéb alkalmakat ne is említsük.

Az ajándékozás az öröm forrása az ajándékozónak, és a megajándékozottnak éppúgy, főleg, ha tisztában vagyunk az alapszabályokkal, és tudjuk, mikor mit kell tennünk, vennünk.

Ebben a blogban az ajándékozásról fogok írni. Minden erről fog szólni.

Olyan témákról írok, amelyek kapcsolódnak az ajándékozáshoz.

  • Ajándékozás szokásai, virág illemtan
  • Egy kis történelem
  • Ünnepek kialakulása
  • Ötleteket egy egy korosztály megajándékozásához
  • Mit lehet tenni azért, hogy kifürkészd valaki rejtett ajándék vágyait
  • Miért, és mikor fontos a személyes jelleg
  • Stb

Tehát itt nem elkészíthető ajándékötleteket találsz. Itt, ha kedved van, beszélgethetsz velem, vagy más olvasókkal. Írhatsz megjegyzést a blogbejegyzéshez, esetleg kérdezhetsz az ajándékozáshoz kapcsolódóan bármiről, ha szeretnél, vagy kérheted, hogy írjak az ajándékozás témájában valami olyanról, ami másokat is érdekelhet.

Jó szórakozást, vidám olvasgatást!

Ajándék ötleteink

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
Egy diszkréten elhelyezett logo, egy szép cég embléma a megfelelő eszközön, hatásos reklám a céged számára. Válassz a pa...
Az okostelefonok olyan személyes tárgyakká váltak, amelyek szerves részei az életünknek. Hát még azok számára, akik külö...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...
A sportruházat ma már igazi ajándék, hiszen divatos, csinos darabok közül válogathatsz. Lepd meg az ünnepeltet egy szép ...

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok

A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.
A készen megvásárolt termékek ajándékozásánál sok szempontot figyelembe kell venned, ha azt szeretnéd, hogy a meglepetésed örömet okozzon.
A nőnap ünnepét sokan megkérdőjelezik. De kérdem én, kedves férfiak, miért. Hiszen minden nő megérdemli, hogy ünnepeljék őt. És erre a nőnap kiváló alkalom.
A keresztelő vallási esemény, amely ünnepi alkalomnak komoly szerepe a családokban, akik úgy döntenek, hogy a gyermeket hitük szerint az egyházközösség tagjává avattatják.
Ez a nap az édesanyáké. Ilyenkor a gyerekek, ha lehet, még jobban odafigyelnek az anyukájukra, és apró kedvességekkel lepik meg.
Az édesapák éppen annyira igénylik, hogy a gyermekük kifejezze a szeretetét, mint az édesanyák. Ne feledkezzünk meg erről Apák Napján sem.
A legénybúcsú napján a házasulandó férfi szinte kötelezően kirúg kicsit a hámból, és együtt szórakozik a barátokkal. Ilyenkor az ajándékok sajátos, az alkalomhoz illő hangulatúak.
A modern világ természetes vonzata, hogy ma már a nők is elbúcsúztatják a lányságukat, mielőtt a házasság kötelékébe lépnek.
Miért, hogyan alakult ki az ajándékozás szokása? Ezen sokan, és sokszor elgondolkodtunk már. Fontos is beszélni róla.
A hétköznapi ajándékozásnak is meg van a maga illemtana. Erre érdemes odafigyelni, ha nem akarunk a kellemes tervből kellemetlen következményeket.
A születésnap évfordulójának megünneplése világszerte, és a történelemben hosszú múltra visszanyúló szokás. Soha ne felejtsük el a jelentőségét.
A névnap az az ünnep, amikor bárkinek lehetősége van kitüntetni a figyelmével az ünnepeltet. Ez az alkalom nem csak a családé, a rokonoké, hanem bárki ismerősé.
Ha lakodalomba, esküvőre hívnak bennünket, akkor illik az ifjú párnak nászajándékkal kedveskedni.
Ma már nem sok helyen szokás az eljegyzési party, de ha a pár meg akarja ünnepelni az eseményt a szeretteivel, akkor gondolni kell az ajándékozásra.
Az eljegyzés alkalmával történő ajándékozásra is érvényes az az alapszabály, hogy elsőként a férfi vesz ajándékot és nem a nő.
Vannak ünnepek, amikor gyakoribb a pénz ajándékozása, és vannak családon belüli megállapodások a pénz ajándékozására. Azért csak óvatosan!
A kapott ajándékot soha nem szabad tovább ajándékozni. Ebben a blogban arról írok, miért rossz ötlet a tovább ajándékozás!
Az ajándékozás még a családon belül is okozhat fejtörést, így nem csoda, ha úgy érezzük, gondban vagyunk, amikor a főnökünket, munkatársunkat ajándékozzuk meg.
Gyönyörű virágok, kedves, vagy éppen egyáltalán nem kedves jelentések. Vigyázzunk, mit üzen a csokor, amelyet készíttetünk. Érdemes utána nézni.
Minden virághoz kötődik jelentés, még akkor is, ha mi magunk nem ismerjük őket. Érdekes olvasmány lehet mindenkinek, mégis mit mond egy egy szép szál.
Ajándékozz egy szál virágot, virágcsokrot, vagy cserepes virágot. A virág üdesége, frissessége minden ünnepelt lelkét megörvendezteti. Ám nem mindegy, mit üzen a csokrod.
A virágok, virágos növények erős szimbolikája sok sok éve már megszabja a természet minden növényének ajándékozását, használatát. Te is figyelj erre.
Figyelj arra, hogy adod át a virágot, mert ez is sokat elárultak két ember kapcsolatáról. Ha valaki fejjel lefelé adta át a virágot, akkor az ismert jelentésének ellenkezőjét üzeni.
A virágok üzenete más országokban, földrészeken eltérő lehet, ezért, ha üzenni akarsz velük, akkor mindenképpen nézz utána, hogy ezt hol teszed.
Minden virág jelentéssel bír. Minden virág mást mond el. Minden virág mesél nekünk arról a személyről aki adja, és üzen annak a személynek aki kapja.
Minden virágnak jelentése van. Sőt, a virág színek is meghatározóak lehetnek. Ha érdekel, mit jelképezhet egyik másik virág, akkor olvasd el az erről szóló blogokat.
Amikor gyerekeket ajándékozunk meg, talán még több dolgot kell figyelembe vennünk, mint a felnőtteknél. Néhány gondolat erről.
Az ajándék a kedveskedés, a figyelem és sokszor a szeretet kifejező eszköze. Ezért fontos, hogy ne vegyük félvállról.
Mára már sokat kopott a virágok illemtanának használata, a virágkötők, virágárusok is inkább a kreativitásukkal érnek el sikereket.
A virág ajándékozása az udvariasság, a figyelmesség legfőbb eszköze, éppen ezért fontos, hogy foglalkozzunk azzal, mikor, mit illik, mire érdemes odafigyelni.
Mit érdemes ajándékozni, melyek azok az ajándékok, amikkel óvatosan kell bánni. Mit milyen formában érdemes ajándékozni.
Beszélgessünk kicsit az ajándékozás alaptörvényeiről. Mit illik, és mit nem. Mire érdemes odafigyelni, mit érdemes figyelembe venni az ajándékválasztás során.
Sokszor nehéz eldöntenünk, kinek milyen ajándékot adjunk. Mit szeretne a nagymama, minek örülne a nagypapa, mit adjak a páromnak, és mivel játszana szívesen a gyerek.

© 2007-2018 ajandekkatalogus.hu Minden jog fenntartva!

Felhasználási feltételek Impresszum Adatkezelési tájékoztató Belépés partnereinknek

Szeretnél megjelenni nálunk termékeiddel? Legyél a partnerünk!