Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:
Részletekért kattints a képre!

VITÉZEK ALBUMA

azonosító# 381042
15 000 Ft
Tetszik? Oszd meg!
Amit tudnod kell róla:
Pytheas Kiadó 1938-ban kiadott, több mint 12000 vitéz adatait tartalmazó kötet reprint kiadása, amelyben 5000 vitéz arcképes ábrázolása is szerepel. A kommunista diktatúra idején az albumokat megsemmisítették. Az általunk feldolgozott példány fennmaradása is regénybe illő történet. Ennek az Albumnak különös története van. Az eredeti kitüntetést Vitéz Kiss Lajos kapta, melyet az örökösök gondosan megőriztek. Fia Vitéz Kiss János Békésszentandráson a második világháború alatt - míg mások hasonló dokumentumokat igyekeztek megsemmisíteni - a Vitézek albumát kitüntetésekkel és a vitézi karddal együtt elásta a csűrben a vetőgép alá. Mikor a faluból kitelepítették őket, kiköltöztek a tanyára. Néhány hét után erről a tanyáról is kihajtották őket és kénytelenek voltak egy másik, fűtetlen tanyára települni. Egy rögtönzött kemence építése mellett a legfontosabb teendője volt, hogy nem kevés kockázattal még aznap éjjel visszamenjenek a régi tanyára, kiásni és "kilopni" az albumot, a kitüntetéseket és a kardot. Egy ideig az ideiglenes szálláson rejtegették, majd a kitelepítések időszaka után visszaköltözhettek saját tanyájukra. Itt már gondosabb csomagolásban, ládába rejtve tudták újra elásni, ahol 5 évig nyugodott a Vitézek albuma. Ezek után ismét előkerülvén már nem volt akadálya, hogy elkészüljön a könyv reprint kiadása. A kötet adatai:Formátum: 307 x 225 mmKötés: keménytáblás papírkötésbenTerjedelem: 616 oldal
Miért jó ajándék ötlet?
Ajándékozzon könyvet barátainak, családtagjainak, ismerőseinek!
Igényességre törekszünk és Önnek is minőségi könyvet ajánlunk a figyelmébe, amit bátran kézbe vehet – akár magas szépirodalom, akár szórakoztató könyvről lett légyen szó.
Különös hangsúlyt nyer kínálatunkban az irodalomtörténet, történelem, régészet, néprajz, nyelvészet, művészettörténet, helytörténet, geográfia, de mindenekelőtt a had- és fegyvertörténet.
Emellett – természetesen – vevőink egyéb olvasási igényeit is igyekeztünk kielégíteni: a legújabb szépirodalmi művek, albumok, gyermekkönyvek – horribile dictu – lektür tekintetében.
Webáruházunk olyan virtuális könyvesbolt, ahol a betérő komoly segítséget kap munkája magas szintű végzéséhez, vagy szabadidejének tartalmas eltöltéséhez.´
Megrendelési lehetőségek:
(06 20) 331 2689
Szállítással kapcsolatos tudnivalók:
Rendelésének kiszállítását kérheti futárszolgálattal (GLS), Pick Pack és Postapontra, Foxpost terminálokra. A szállítási feltételekről bővebb információt honlapunkon talál.
Személyes vásárlási lehetőség:
1055 Budapest Markó utca 25.
Könyvesboltunk a Nyugati tértől kb. 10 percre, a Pesti Központi Kerületi Bíróság épületében található.

Nyitva tartás:
Hétfő: 8-14 óra
Kedd-Csütörtök: 8-15 óra
Péntek: 8-14 óra

Mielőtt elindulna, kérjük érdeklődjön a +36-1-354-6791-es telefonszámon, hogy a keresett könyvből biztosan van-e példány a boltban. Vagy rendelje meg a könyvet webboltunkban, és értesítjük, ha személyesen átvehető.

Születésnapi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A kislányok többsége szeret babázni, vagy apró műanyag állatokkal játszani. Készítsünk a kis kedvenceknek babaházat.
Kartonból, egy kis díszítéssel készíthetünk sok sok szép háztartási kiegészítőt, amelyek hasznos, praktikus, és dekoratív elemei lesznek egy lakásnak.
Készíts gyermekednek természetes anyagokból játékot születésnapjára. Az uszadékfából akár vízre bocsájtható vitorlás is készülhet.
Készíts kislányodnak születésnapjára, vagy egyéb alkalomra ajándékba színes charmokkal feldíszített karkötőt.
A neten nézegetve sok sok izgalmas ötletet találunk, hogy készíthetünk egyszerű, mégis hangulatos bútordarabokat. Ilyen ez a kis tároló is.

© 2007-2017 ajandekkatalogus.hu Minden jog fenntartva!

Felhasználási feltételek Impresszum Adatkezelési tájékoztató Belépés partnereinknek

Szeretnél megjelenni nálunk termékeiddel? Legyél a partnerünk!