Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:
Részletekért kattints a képre!

A LÓ NEVELÉSE ÉS IDOMÍTÁSA

azonosító# 941487
3 500 Ft
Tetszik? Oszd meg!
Amit tudnod kell róla:
Szerző: Balassa György Pytheas Kiadó Eredeti kiadás: A KÁRMÁN KÖNYVSAJTÓ NYOMÁSA. LOSONCZ, 1901. Balassa Konstantin, a magyar ,,lósuttogó", a múlt ködébe veszett kézikönyve először magyar nyelven! Kézikönyv lókedvelők és lóbarátok számára Régi tervu?nk volt, hogy Balassa Konstantin császári királyi huszárezredes korszakalkotó, de teljesen elfelejtett, a múlt ködébe veszett könyvét magyar nyelven megjelentessu?k. Hiszen ismert tény, hogy Balassa Konstantin ismereteit, Xantus János a szabadságharc leverése után bujdosásra ítélt tüzértiszt barátja Amerikában elterjesztette. Most onnan amerikai ,,lósuttogók" ismereteiként érkezik meg hazánkba. Eddig magyar nyelven reprint kiadásként csak az 1828-ben megjelent ,,Hufbeschlag ohne Zwang" jelent meg ,,Erőszak nélku?li patkolás" címen. Ez tapasztalatainak csak töredékét ismerteti. 1844-ben Bécsben jelent meg: ,,Die Zähmung des Pferdes" című műve, (A ló megszelídítése.) amely részletesen foglalkozik az akkor még vad-, félvad ménesekből a hadsereg számára felvásárolt fiatal remondák szakszerű kiképzésével. Ebben a műben részletesen foglalkozik az akkor újdonságnak számító francia F. Baucher: ,,A lovaglóművészet módszere." című könyvének kritikájával is. Halála után fia, Balassa György huszárkapitány adja ki még mindig német nyelven, de már 1889-ben Budapesten édesapja értékes tapasztalatait , ismereteit. Először arra gondoltunk, hogy ezt a könyvet fordítjuk magyarra, de egyszer csak megjelent egy esztergomi könyvárverésen ennek a kiadásnak, Balassa György által magyar nyelven 1901-ben Losoncon megjelent műve. Rendkívu?li ,,szerencse" és öröm számunkra, hogy ezt a művet, amelyet magyar nyelven a legnagyobb magyar könyvtárak sem ismernek, most az Önök kezébe adhatjuk! Dr. Hecker Walter A kötet adatai:Formátum: 145 x 205 mmKötés: Keménytáblás papírkötésTerjedelem: 270 oldal
Miért jó ajándék ötlet?
Ajándékozzon könyvet barátainak, családtagjainak, ismerőseinek!
Igényességre törekszünk és Önnek is minőségi könyvet ajánlunk a figyelmébe, amit bátran kézbe vehet – akár magas szépirodalom, akár szórakoztató könyvről lett légyen szó.
Különös hangsúlyt nyer kínálatunkban az irodalomtörténet, történelem, régészet, néprajz, nyelvészet, művészettörténet, helytörténet, geográfia, de mindenekelőtt a had- és fegyvertörténet.
Emellett – természetesen – vevőink egyéb olvasási igényeit is igyekeztünk kielégíteni: a legújabb szépirodalmi művek, albumok, gyermekkönyvek – horribile dictu – lektür tekintetében.
Webáruházunk olyan virtuális könyvesbolt, ahol a betérő komoly segítséget kap munkája magas szintű végzéséhez, vagy szabadidejének tartalmas eltöltéséhez.´
Megrendelési lehetőségek:
(06 20) 331 2689
Szállítással kapcsolatos tudnivalók:
Rendelésének kiszállítását kérheti futárszolgálattal (GLS), Pick Pack és Postapontra, Foxpost terminálokra. A szállítási feltételekről bővebb információt honlapunkon talál.
Személyes vásárlási lehetőség:
1055 Budapest Markó utca 25.
Könyvesboltunk a Nyugati tértől kb. 10 percre, a Pesti Központi Kerületi Bíróság épületében található.

Nyitva tartás:
Hétfő: 8-14 óra
Kedd-Csütörtök: 8-15 óra
Péntek: 8-14 óra

Mielőtt elindulna, kérjük érdeklődjön a +36-1-354-6791-es telefonszámon, hogy a keresett könyvből biztosan van-e példány a boltban. Vagy rendelje meg a könyvet webboltunkban, és értesítjük, ha személyesen átvehető.

Születésnapi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Készíts ajándék kábel, fülhallgató rendezőt, amelyet könnyű zsebre vágni, és használni, így nem törik a vezeték, és nem akad bele semmibe a hosszú kábel.
A nők szeretnek mindent elpakolászni, rendszerezni, és többnyire azt is szeretik, ha a tároló elemek szépek, egységesek.
Készíts kislányodnak születésnapjára, vagy egyéb alkalomra ajándékba színes charmokkal feldíszített karkötőt.
Készíts újságpapírból egy szép asztali díszfát apának, és aggass leveleket rá, amelyekre üzeneteket írhatsz.
Ajándékozd meg nő ismerőseidet kis, saját készítésű ékszertartó tálkával, amelyet a saját kezét véve alapul készítesz el.

© 2007-2017 ajandekkatalogus.hu Minden jog fenntartva!

Felhasználási feltételek Impresszum Adatkezelési tájékoztató Belépés partnereinknek

Szeretnél megjelenni nálunk termékeiddel? Legyél a partnerünk!