Részletekért kattints a képre!

Alex weiß-hellgrau - women - 15 fokos (Comfort Step) talpszög (akciós)

azonosító# -
37 800 Ft
Tetszik? Oszd meg!
Amit tudnod kell róla:
AuBioRig® - Megőrizni a helyes testtartást!

Az AuBioRiG® lábbeli egyedülálló talpszerkezete járáskor elősegíti a lábfej természetes gördülését. Az izomzat aktivizálódik és erősödik, ezáltal csökken az ízületek terhelése a boka és térdízületben. A talp elülső és sarok része 15° (Comfort Step), illetve 20°-os (Balance Step) szögben hajlított, melyet kombináltunk egy középső gördülőrésszel. A lábbeli viselőjét az első lépéstől kezdve automatikusan a biomechanikailag helyes, természetes járásra készteti. A járás egyes fázisai érzékelhetővé válnak, anélkül, hogy ez kényelmetlen lenne. A lábbeli használata elősegíti a tartósan tudatos járást és a jobb testtartást. Az AuBioRiG® „memória effektus” megelőzi a helytelen testtartás- és mozgás visszatérését. Tartósan pozitív hatással van a közérzetre és ezáltal fizikai állapotunkra is.
Műszaki információk
kemény, merev talp
15 fokos (Comfort Step) vagy 20 fokos (Balance Step) talpszög
a talp geometriájának felépítése a lábat a kívánt supinációba vagy pronációba vezeti
a belső talp kimagasló középláb gördülése
egyéni betétet is lehet alkalmazni

Tulajdonságok
Az AuBioRig talpformájának pozitív hatásai vannak járás és állás közben.
Szövegdoboz: A talpszög ábrázolása. 15° és 20°Szövegdoboz: Egyértelműen látható a külső talpnyomás mérésnél: A gördülési ellenállás a középlá területen gördüléskor

Az AuBioRig cipők modelltől függően 15 (Comfortstep) illetve 20 Balancestep) fokos elő-hátsó láb szöget zárnak be. Az állandó talpszög terhelés közbeni megtartása érdekében a fordulópont területén egy acéllemez került beépítésre. A fordulópont a viselőjét a járás közbeni gördülési folyamatban arra kényszeríti, hogy aktívan győzze le a szög könnyed ellenállását. Ez folyamatosabb és aktívabb járásképet eredményez. A középláb gördülés a külső oldalról hátulról diagonálisan előre befelé vezet.

Szövegdoboz: A középláb gördület diagonális futása

Az elő- és hátsó talp keresztmetszete ellentétes szögállást mutatnak. A hátsó talprész a 2 mm-rel megemelt szegéllyel könnyű szupimációt mutat. Ezzel szemben a középső és előtalp 2mm magas laterális szegéllyel van ellátva, hogy a lábat pronációba vezessék. A diagonálisan futó középláb gördületnek a korrekt pronációs időt kell biztosítania.
A cipő belsejében a közpláb területen felfelé boltosodó talpbetét biztosítja a lábboltozat megtámasztását. Ezen kívül a lábizomzatot is stimulálja.
A keresztbe futó lyukakhoz hasonló kialakítás a sarok területén csillapítja az ütközéses megterhelést a talajjal való kontaktus kezdetén.

Állás
Szövegdoboz:
A szög másik célja az állófelület csökkentése, hogy ezzel a cipő viselőjének saját izomstabilizálását aktiválja. Az izomaktiváló hatást állás közben Stefanyshym bizonyította (2006). Saját vizsgálatok is igazolták ezt a hatást mezítlábas helyzetben és más hétköznapi cipőkkel összehasonlítva (esettanulmányt lásd lent).

Esettanulmány: középső aktiválás 10 sec. állásfázisban (egység:u.V.) mezítláb, hétköznapi cipőben, sportcipőben és Antistep-ben (vizsgált személy: 37 éves egészséges nő)
Szövegdoboz: Esetpélda: A gerincoszlop tartásváltozásának MediMouse®-dokumentációja 8 hét Aubiorig hordás után(Laar, Meichsner 2009)
Szövegdoboz: Tartásdokumantáció 6 hét rendszeres Aubiorig hordás előtt és után (Yi Kyung Ok 2006)
Az alsó végtagok izom aktiválásán túl a tartásban is változások keletkeznek. A láb hátsó részén állás és az erősebb dorzális extenzió miatt a test súlypontja áthelyeződik. Erre az ember egyéni tartásjavítással reagál.

Ezen kívül az a tendencia is kimutatható, hogy rendszeres hordással a cipőtől függetlenül tartós pozitív tartásreguláció következik be állás közben (Yi Kyung, 2006). Ezt a hatást is igazolták a saját vizsgálatok is.
Klinikailag nem dokumentálható standardizált, egyéntől független változás a gerincoszlop tartásban, de egyénileg megállapítható pozitív változás az AuBioRig cipő rendszeres hordása következtében. A vizsgálati személyek egyéni tartás változását mutatja az alábbi grafika:

Az AuBioRig tartásra gyakorolt pozitív hatását az „Egészséges hát akció“ független grémiuma szintén a „Hátbarát termék“ díjjal tüntette ki.

Szövegdoboz: A testsúlypont mozgásának ábrázolása állás közben. Az Aubiorig és a hétköznapi cipő összehasonlítása (Stefanyshyn, 2006)

A tartást befolyásoló komponenseken kívül az AuBioRig modellt hétköznapi szenzomotoros edző eszköznek is tekinthetjük. A talajjal való csökkentett érintkezési felület miatt nagyobb mértékű egyensúly szabályozást követel. A középláb pozíció jelenti a talajra való legkisebb felfekvési felület miatt a legnagyobb egyensúlyozási követelményt. A cipő a mérleghintához hasonlóan működik. Azoknak, akik a kihívásokat szeretik, a nagyon hatásos egy lábon való edzés lehetősége is adott ((Dohm-Acker et al. 2008). A konstrukcióból adódó instabilitás ellenére az AuBioRig- rendszer kifejlesztésekor ügyeltek a kielégítő mediális és laterális stabilitásra hátsó láb állásban, hogy a cipő hétköznapi viseletre is alkalmas legyen.

Prevenciós alkalmazási lehetőségek
Minden fájdalommentes/egészséges páciensnél
Olyan embereknél, akik aktívan akarnak tenni valamit a testtartásukért
Olyan embereknél, akik egyensúly érzéküket akarják edzeni
Sportolóknál, akik a vádliizomzatukat nyújtani és erősíteni akarják
Sportolóknál regenerációt és kompenzációt elősegítő keringésjavító módszerként

Terápiás alkalmazási lehetőségek
Krónikus hátfájásos embereknél
Porckorong műtétek után a 2. rehabilitációs szakaszban
VKB műtét és térd-TEP posztoperatív szakaszában (Franz 2010)
Nem akut ...spondylarthritis
……..porckorong probléma
……..felső ugróizület arthrosis
……..coxarthrosis
……..gonarthrosis (varus vagy valgus lábtengellyel) esetén

Kontraindikációk az AUBIORIG esetén:
Akut fájdalom szindróma a fenti arthrosisos területeken
Korai postoperatív szakasz porckorong műtét, térd-TEP és csípő-TEP után
Achilles ín problémák
valgus-hangsúlyos gonarthrosis

Cipőválasztáskor figyelembe kell venni:
Egyéni megítélés szükséges, általánosítani nem lehet!
A cipő a multimodális koncepció egyik építőköve!

Irodalom:
DOHM-ACKER et al.: Auswirkung propriozeptiver Trainingsgeräte auf die beteiligte Muskulatur im Einbeinstand, Sportverl. Sportschaden, 22: 52-57, 2008
FRANZ, W.: Rehabilitation nach Knie-Operationen mit Schuhen mit angewinkelter Sohle, Lutrina Klinik, Kaiserslautern 2010
LAAR, M., MEICHSNER, M.: Einfluss der Chung Shi AUBIORIG-Technologie auf die wirbelsäulenstabilisierende Muskulatur im Stehen, SportMedizin Oberland, Bad Tölz 2009
STEFANYSHYN, D.: Biomechanical development and evaluation of functional sports footware, Human Performance Laboratory, University of Calgary 2006
YI, KYUNG OK: Effects of Elevated Midfoot Walking Shoes on Foot Shape, Balance, Flexibility, and Body Composition, J. of Korean Physical Education Association for Girls and Women. Vol.21, No.2. pp.39-50, 2007.
Megrendelési lehetőségek:
06 30 956 6414

Karácsonyi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Még a legapróbb ajándék ötlet is lehet izgalmas, és egyedi, ha igazán azzá akarod tenni. Ez csak rajtad múlik.
Drótból és fenyőből készíthetsz apró meglepetéseket az egész családnak, rokonoknak, barátoknak.
Egy üveg pezsgő szépen felöltöztetve kiváló ajándékötlet azok számára, akiket apróbb meglepetéssel szeretnénk köszönteni karácsonykor.
Ha igazán izgalmas, színes, és vidám karácsonyfát szeretnél, akkor készíts rá saját ízlésed szerint díszeket.
Saját készítésű ajándékokhoz készíts magad csomagolást. Ha sütit sütsz ajándékba, azt becsomagolhatod egyenként, vagy egybe is.

© 2007-2018 ajandekkatalogus.hu Minden jog fenntartva!

Felhasználási feltételek Impresszum Adatkezelési tájékoztató Belépés partnereinknek

Szeretnél megjelenni nálunk termékeiddel? Legyél a partnerünk!