Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:
Részletekért kattints a képre!

Alex weiß-hellgrau - women - 15 fokos (Comfort Step) talpszög (akciós)

azonosító# -
37 800 Ft
Tetszik? Oszd meg!
Amit tudnod kell róla:
AuBioRig® - Megőrizni a helyes testtartást!

Az AuBioRiG® lábbeli egyedülálló talpszerkezete járáskor elősegíti a lábfej természetes gördülését. Az izomzat aktivizálódik és erősödik, ezáltal csökken az ízületek terhelése a boka és térdízületben. A talp elülső és sarok része 15° (Comfort Step), illetve 20°-os (Balance Step) szögben hajlított, melyet kombináltunk egy középső gördülőrésszel. A lábbeli viselőjét az első lépéstől kezdve automatikusan a biomechanikailag helyes, természetes járásra készteti. A járás egyes fázisai érzékelhetővé válnak, anélkül, hogy ez kényelmetlen lenne. A lábbeli használata elősegíti a tartósan tudatos járást és a jobb testtartást. Az AuBioRiG® „memória effektus” megelőzi a helytelen testtartás- és mozgás visszatérését. Tartósan pozitív hatással van a közérzetre és ezáltal fizikai állapotunkra is.
Műszaki információk
kemény, merev talp
15 fokos (Comfort Step) vagy 20 fokos (Balance Step) talpszög
a talp geometriájának felépítése a lábat a kívánt supinációba vagy pronációba vezeti
a belső talp kimagasló középláb gördülése
egyéni betétet is lehet alkalmazni

Tulajdonságok
Az AuBioRig talpformájának pozitív hatásai vannak járás és állás közben.
Szövegdoboz: A talpszög ábrázolása. 15° és 20°Szövegdoboz: Egyértelműen látható a külső talpnyomás mérésnél: A gördülési ellenállás a középlá területen gördüléskor

Az AuBioRig cipők modelltől függően 15 (Comfortstep) illetve 20 Balancestep) fokos elő-hátsó láb szöget zárnak be. Az állandó talpszög terhelés közbeni megtartása érdekében a fordulópont területén egy acéllemez került beépítésre. A fordulópont a viselőjét a járás közbeni gördülési folyamatban arra kényszeríti, hogy aktívan győzze le a szög könnyed ellenállását. Ez folyamatosabb és aktívabb járásképet eredményez. A középláb gördülés a külső oldalról hátulról diagonálisan előre befelé vezet.

Szövegdoboz: A középláb gördület diagonális futása

Az elő- és hátsó talp keresztmetszete ellentétes szögállást mutatnak. A hátsó talprész a 2 mm-rel megemelt szegéllyel könnyű szupimációt mutat. Ezzel szemben a középső és előtalp 2mm magas laterális szegéllyel van ellátva, hogy a lábat pronációba vezessék. A diagonálisan futó középláb gördületnek a korrekt pronációs időt kell biztosítania.
A cipő belsejében a közpláb területen felfelé boltosodó talpbetét biztosítja a lábboltozat megtámasztását. Ezen kívül a lábizomzatot is stimulálja.
A keresztbe futó lyukakhoz hasonló kialakítás a sarok területén csillapítja az ütközéses megterhelést a talajjal való kontaktus kezdetén.

Állás
Szövegdoboz:
A szög másik célja az állófelület csökkentése, hogy ezzel a cipő viselőjének saját izomstabilizálását aktiválja. Az izomaktiváló hatást állás közben Stefanyshym bizonyította (2006). Saját vizsgálatok is igazolták ezt a hatást mezítlábas helyzetben és más hétköznapi cipőkkel összehasonlítva (esettanulmányt lásd lent).

Esettanulmány: középső aktiválás 10 sec. állásfázisban (egység:u.V.) mezítláb, hétköznapi cipőben, sportcipőben és Antistep-ben (vizsgált személy: 37 éves egészséges nő)
Szövegdoboz: Esetpélda: A gerincoszlop tartásváltozásának MediMouse®-dokumentációja 8 hét Aubiorig hordás után(Laar, Meichsner 2009)
Szövegdoboz: Tartásdokumantáció 6 hét rendszeres Aubiorig hordás előtt és után (Yi Kyung Ok 2006)
Az alsó végtagok izom aktiválásán túl a tartásban is változások keletkeznek. A láb hátsó részén állás és az erősebb dorzális extenzió miatt a test súlypontja áthelyeződik. Erre az ember egyéni tartásjavítással reagál.

Ezen kívül az a tendencia is kimutatható, hogy rendszeres hordással a cipőtől függetlenül tartós pozitív tartásreguláció következik be állás közben (Yi Kyung, 2006). Ezt a hatást is igazolták a saját vizsgálatok is.
Klinikailag nem dokumentálható standardizált, egyéntől független változás a gerincoszlop tartásban, de egyénileg megállapítható pozitív változás az AuBioRig cipő rendszeres hordása következtében. A vizsgálati személyek egyéni tartás változását mutatja az alábbi grafika:

Az AuBioRig tartásra gyakorolt pozitív hatását az „Egészséges hát akció“ független grémiuma szintén a „Hátbarát termék“ díjjal tüntette ki.

Szövegdoboz: A testsúlypont mozgásának ábrázolása állás közben. Az Aubiorig és a hétköznapi cipő összehasonlítása (Stefanyshyn, 2006)

A tartást befolyásoló komponenseken kívül az AuBioRig modellt hétköznapi szenzomotoros edző eszköznek is tekinthetjük. A talajjal való csökkentett érintkezési felület miatt nagyobb mértékű egyensúly szabályozást követel. A középláb pozíció jelenti a talajra való legkisebb felfekvési felület miatt a legnagyobb egyensúlyozási követelményt. A cipő a mérleghintához hasonlóan működik. Azoknak, akik a kihívásokat szeretik, a nagyon hatásos egy lábon való edzés lehetősége is adott ((Dohm-Acker et al. 2008). A konstrukcióból adódó instabilitás ellenére az AuBioRig- rendszer kifejlesztésekor ügyeltek a kielégítő mediális és laterális stabilitásra hátsó láb állásban, hogy a cipő hétköznapi viseletre is alkalmas legyen.

Prevenciós alkalmazási lehetőségek
Minden fájdalommentes/egészséges páciensnél
Olyan embereknél, akik aktívan akarnak tenni valamit a testtartásukért
Olyan embereknél, akik egyensúly érzéküket akarják edzeni
Sportolóknál, akik a vádliizomzatukat nyújtani és erősíteni akarják
Sportolóknál regenerációt és kompenzációt elősegítő keringésjavító módszerként

Terápiás alkalmazási lehetőségek
Krónikus hátfájásos embereknél
Porckorong műtétek után a 2. rehabilitációs szakaszban
VKB műtét és térd-TEP posztoperatív szakaszában (Franz 2010)
Nem akut ...spondylarthritis
……..porckorong probléma
……..felső ugróizület arthrosis
……..coxarthrosis
……..gonarthrosis (varus vagy valgus lábtengellyel) esetén

Kontraindikációk az AUBIORIG esetén:
Akut fájdalom szindróma a fenti arthrosisos területeken
Korai postoperatív szakasz porckorong műtét, térd-TEP és csípő-TEP után
Achilles ín problémák
valgus-hangsúlyos gonarthrosis

Cipőválasztáskor figyelembe kell venni:
Egyéni megítélés szükséges, általánosítani nem lehet!
A cipő a multimodális koncepció egyik építőköve!

Irodalom:
DOHM-ACKER et al.: Auswirkung propriozeptiver Trainingsgeräte auf die beteiligte Muskulatur im Einbeinstand, Sportverl. Sportschaden, 22: 52-57, 2008
FRANZ, W.: Rehabilitation nach Knie-Operationen mit Schuhen mit angewinkelter Sohle, Lutrina Klinik, Kaiserslautern 2010
LAAR, M., MEICHSNER, M.: Einfluss der Chung Shi AUBIORIG-Technologie auf die wirbelsäulenstabilisierende Muskulatur im Stehen, SportMedizin Oberland, Bad Tölz 2009
STEFANYSHYN, D.: Biomechanical development and evaluation of functional sports footware, Human Performance Laboratory, University of Calgary 2006
YI, KYUNG OK: Effects of Elevated Midfoot Walking Shoes on Foot Shape, Balance, Flexibility, and Body Composition, J. of Korean Physical Education Association for Girls and Women. Vol.21, No.2. pp.39-50, 2007.
Megrendelési lehetőségek:
06 30 956 6414

Nászajándék ötletek

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Készíts brossokból csillogó csokrot a menyasszonynak. Lehet belőle egy emlékezetes ajándék, vagy akár maga a menyasszonyi csokor is.
A nászajándék csomagolása nagyon fontos. Bármilyen ajándékot rejt a csomag, igyekezz a nap hangulatához igazítani a csomagolást.
Ma már egyre többször kerülünk abba a helyzetbe, hogy az ifjú pár pénzt kér nászajándékként, hogy könnyedebben kezdjen neki a közös életnek.
Ötletes nászajándék: Süss egy óriási szerencse sütit, töltsd meg mindenféle jótanáccsal, vicces üzenettel. Hadd szórakozzon az ifjú pár, miközben falatozik.
A vicces, vidám, különleges pillanatokat megörökítő fotókból, amelyen szerepel az ara, és a vőlegény is, kiváló nászajándék lehet.

© 2007-2018 ajandekkatalogus.hu Minden jog fenntartva!

Felhasználási feltételek Impresszum Adatkezelési tájékoztató Belépés partnereinknek

Szeretnél megjelenni nálunk termékeiddel? Legyél a partnerünk!