Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Marionett madár készítése

Készíts marionett bábut a gyereknek, hadd játssza el a kedvenc történeteit, és élvezze a marionett figurák vidám, vicces mozgását.
Tetszik? Oszd meg!

marionett madár

Ez a tündéri marionett madarat a Doodle craft blog oldalt készítő Natalie készített. Ezen az oldalon találsz még képeket a madár elkészítéséről, az itt bemutatottakon felül.


Kezdjük el. Hogyan is készül a madár. Mi kell hozzá:

marionett madár hozzávalók

6 Pom poms: 1 nagy, 3 közepes, 2 kicsi (elütő színű)

1 kész dekor gyöngysor, vagy saját magunk által fűzött gyöngysorok (lábakhoz, nyakhoz)
2 db spatula (a marionett mozgatásához)
sárga filc darab (a madár csőréhez)
2 mozgó szem
2 db kis méretű fém csavar alátét (ezt ragasztjuk a lábak aljára, hogy a mozgatáskor koppanjon a lépegető madár lába)
2 db színes dísz toll (a bóbita, és a farok elkészítéséhez)
damil (a madár mozgatásához)

Szükséged lesz az összeállításhoz ragasztópisztolyra, , egy nagy tűre, és ollóra

marionett madár készítés

1 - A spatulákat ragaszd keresztben egymásra.

2 - A gyöngysorból, vagy gyöngyökből vágj, vagy fűzz kettő darabot a lábaknak, egyet a nyaknak.

3 - A két kis pompomot ragaszd össze egy egy közepes pompommal. Ebből lesznek a madár lábfejei.

marionett madár ajándékba

4 - Ragaszd fel az összeragasztott pompomokból a közepes méretűek aljára a fém alátétet.

5 - A két lábnak előkészített gyöngysort ragasszuk a pompomokból, és fémalátétből összeállított lábfejekre.

6 - A nagy pompomra ragasszuk fel a kész lábakat.

7 - Vágjunk a sárga filcdarabból egy rombusz alakú darabot. Ez lesz a madár csőre.

marionett madár összeállítás

8 - A kép szerint csípd össze a rombusz két rövidebb oldalát, és ragaszd össze ragasztóval. Így kialakítottad a csőr formáját.

9 - Ragaszd fel a csőrt a megmaradt közepes pompomra.Ez lesz a madár feje.

10 - ragaszd fel a csőr fölé a szemeket.

11 - Ragaszd fel a fej tetejére az egyik dísz tollat. Így elkészült a bóbita is.

marionett madár felfűzése

12 - A nyaknak előkészített gyöngysor egyik végéhez rögzítsd a fejet, a másikhoz a madár testét. Ragaszd fel a madár farktollát.

13 - Ha elkészült a madár, akkor kezdd el a damilok felkötözését. A két lábszár alsó részére, a legközelebb a lábfej pompomokhoz kötözz egy egy szálat.

14 - A madár nyakának legfelső gyöngyszeméhez kötözd a harmadik damil darabot, majd a tű segítségével vezesd át a damilt a madár fején. Ez tartja majd szépen a fejet.

15 - Az egyik láb legfelső gyöngyéhez kötözd a negyedik damil darabot, és a tű segítségével vezesd át a damilt a madár testén.

ajándék készítés

16 - Kötözd fel a damil végeket a kereszt alakban összeragasztott spatulákra. A két lábat egy spatula két oldalára rögzítsd úgy, hogy behasítod kicsit a spatulát, és a hasadásba befűzöd a damilt, végül rögzíted egy csepp ragasztóval. A testen átmenő damil végét kötözd az X közepére. A fej damilját a még szabad spatulavégek egyikére. A negyedik, szabadon maradt szárat foghatod majd a játék mozgatásánál.

Elkészült a kis marionett figura. Most már kezdődhet a játék. Lepd meg az ünnepeltet a kis madárkával, hadd táncoltassa, sétáltassa kedvére a saját marionett figuráját.


Jó munkát, vidám alkotást! 
Tetszik? Oszd meg!

Ajándék gyerekeknek

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A sportruházat ma már igazi ajándék, hiszen divatos, csinos darabok közül válogathatsz. Lepd meg az ünnepeltet egy szép ...
Ha úgy döntsz, hogy testékszert ajándékozol, akkor mindenképpen konzultálj előtte a leendő tulajdonossal. Ez éppen olyan...

Ajándék gyerekeknek

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A plüssök, puha figurák okkal tartoznak a gyerekekhez sok sok éve már. Ezek az ölelhető játékok éjjel-nappal társai az ember palántáknak, és mi felnőttek is szeretjük őket.
Készítsünk apró karácsonyi ajándékokat a fa alá, és lepjük meg velük gyerekeinket, meg a többi csemetét is.
A kis színes pompomok feldobnak mindent, amit velük díszítünk. Egy gyerekszobának pedig az a dolga, hogy vidám, biztonságos légkört teremtsen a kis lakójának.
A kis emojik mára már nem csak az elektronikus kommunikáció világában vannak jelen, hanem kibújtak onnan, és önálló életre keltek:)
A lányok kisebb, nagyobb korban egyaránt szeretik az ékszereket, bizsukat, és ez így van jól:) Mi nők viseljünk bátran szép színes kiegészítőket.
Ma már a gyerekek is használnak pendrive-ot, és ők szeretik, ha ez a kis eszköz is a saját stílusukat tükrözi.
A lányok is szeretik a saját számtech eszközöket, azt meg különösen, ha ez a darab csajos, és különleges.
Az ékszerek minden nőnek, minden alkalomra megfelelő ajándékok. Ezek a kiegészítők a legegyszerűbb ruhadarabot is feldobják, teljessé teszik az öltözetet.
A színes anyagokból, farmerből, fonalakból készített ékszerek egyre elterjedtebbek. Ezekkel az alapanyagokkal igazán egyedi ruha kiegészítőket készíthetünk mi magunk is otthon.