Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Marionett madár készítése

Készíts marionett bábut a gyereknek, hadd játssza el a kedvenc történeteit, és élvezze a marionett figurák vidám, vicces mozgását.
Tetszik? Oszd meg!

marionett madár

Ez a tündéri marionett madarat a Doodle craft blog oldalt készítő Natalie készített. Ezen az oldalon találsz még képeket a madár elkészítéséről, az itt bemutatottakon felül.


Kezdjük el. Hogyan is készül a madár. Mi kell hozzá:

marionett madár hozzávalók

6 Pom poms: 1 nagy, 3 közepes, 2 kicsi (elütő színű)

1 kész dekor gyöngysor, vagy saját magunk által fűzött gyöngysorok (lábakhoz, nyakhoz)
2 db spatula (a marionett mozgatásához)
sárga filc darab (a madár csőréhez)
2 mozgó szem
2 db kis méretű fém csavar alátét (ezt ragasztjuk a lábak aljára, hogy a mozgatáskor koppanjon a lépegető madár lába)
2 db színes dísz toll (a bóbita, és a farok elkészítéséhez)
damil (a madár mozgatásához)

Szükséged lesz az összeállításhoz ragasztópisztolyra, , egy nagy tűre, és ollóra

marionett madár készítés

1 - A spatulákat ragaszd keresztben egymásra.

2 - A gyöngysorból, vagy gyöngyökből vágj, vagy fűzz kettő darabot a lábaknak, egyet a nyaknak.

3 - A két kis pompomot ragaszd össze egy egy közepes pompommal. Ebből lesznek a madár lábfejei.

marionett madár ajándékba

4 - Ragaszd fel az összeragasztott pompomokból a közepes méretűek aljára a fém alátétet.

5 - A két lábnak előkészített gyöngysort ragasszuk a pompomokból, és fémalátétből összeállított lábfejekre.

6 - A nagy pompomra ragasszuk fel a kész lábakat.

7 - Vágjunk a sárga filcdarabból egy rombusz alakú darabot. Ez lesz a madár csőre.

marionett madár összeállítás

8 - A kép szerint csípd össze a rombusz két rövidebb oldalát, és ragaszd össze ragasztóval. Így kialakítottad a csőr formáját.

9 - Ragaszd fel a csőrt a megmaradt közepes pompomra.Ez lesz a madár feje.

10 - ragaszd fel a csőr fölé a szemeket.

11 - Ragaszd fel a fej tetejére az egyik dísz tollat. Így elkészült a bóbita is.

marionett madár felfűzése

12 - A nyaknak előkészített gyöngysor egyik végéhez rögzítsd a fejet, a másikhoz a madár testét. Ragaszd fel a madár farktollát.

13 - Ha elkészült a madár, akkor kezdd el a damilok felkötözését. A két lábszár alsó részére, a legközelebb a lábfej pompomokhoz kötözz egy egy szálat.

14 - A madár nyakának legfelső gyöngyszeméhez kötözd a harmadik damil darabot, majd a tű segítségével vezesd át a damilt a madár fején. Ez tartja majd szépen a fejet.

15 - Az egyik láb legfelső gyöngyéhez kötözd a negyedik damil darabot, és a tű segítségével vezesd át a damilt a madár testén.

ajándék készítés

16 - Kötözd fel a damil végeket a kereszt alakban összeragasztott spatulákra. A két lábat egy spatula két oldalára rögzítsd úgy, hogy behasítod kicsit a spatulát, és a hasadásba befűzöd a damilt, végül rögzíted egy csepp ragasztóval. A testen átmenő damil végét kötözd az X közepére. A fej damilját a még szabad spatulavégek egyikére. A negyedik, szabadon maradt szárat foghatod majd a játék mozgatásánál.

Elkészült a kis marionett figura. Most már kezdődhet a játék. Lepd meg az ünnepeltet a kis madárkával, hadd táncoltassa, sétáltassa kedvére a saját marionett figuráját.


Jó munkát, vidám alkotást! 
Tetszik? Oszd meg!

Ajándék gyerekeknek

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A sportruházat ma már igazi ajándék, hiszen divatos, csinos darabok közül válogathatsz. Lepd meg az ünnepeltet egy szép ...
Ha úgy döntsz, hogy testékszert ajándékozol, akkor mindenképpen konzultálj előtte a leendő tulajdonossal. Ez éppen olyan...

Ajándék gyerekeknek

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Készíts Gyereknapra kis indián talizmánt a srácoknak. A talizmán lehet táska dísz, vagy éppen kulcstartó. Ki miként szeretné használni.
Nyáron, ha éppen nincs táborban, nyaraláson a lurkó, vannak órák, amikor nehezen köti le magát. Ez nem baj. De kicsit segíthetünk neki.
Nyáron olyan játékokat engedhetünk meg a gyereknek, amire máskor nincs lehetőség. Lehet maszatolni, vizesnek lenni, szabadnak érezni magunkat.
A saját készítésű játékok jobban megmozgatják a gyerekek fantáziáját, aktívabb cselekvésre késztetik őket sokszor, mint a boltban vásárolt kész darabok.
A pompom készítés új korszakba lépett. Ma már a fonalak keverésével, megfelelő feltekerésével önálló mintákkal egészültek ki a pompom figurák.
Készíts a gyerekszoba ajtajára a kis lakó nevének kezdőbetűjével dísz, ami mindenki számára jelzi, ki lakik itt.
Lepd meg gyermekedet, unokádat, vagy a barátaid névnapos gyerekét egy magad készítette kesztyű szörnnyel.
A gyerekek is szeretik feldobni az öltözéküket kis kiegészítőkkel, színes karkötőkkel, egyéb ékszerekkel. Készíts nekik ajándékba sorozatokat.
Készíts a gyereknek ajándékba kis tengeri figurákat. Például polipot színes fonalakból, vagy egy darab vékony frottírból.