Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Madáretető

Készíts ajándékba madáretetőt pet palackból. Lehet ez a madáretető egy dekoráció, de lehet igazi, amit a szabadba akasztatok ki egy fára.
Tetszik? Oszd meg!

madáretető pet palackból

Szükséged lesz egy 2-2,5 l-es műanyag palackra, (A formára figyelj. Olyan üveg kell, aminek a közepe elkeskenyedik, az alsó, és a felső részen pedig kicsit kerekded.) éles szikére, akril festékre, kettő daran zsinórra, és gombra, raffiára, vagy műraffiára a dekoráláshoz. (A vágott felületeket mindig csiszold le, hogy ne legyenek olyan élesek)

Vágd le az üveg alját kb 20 cm-es magasságban, majd a felső részről vágj le egy kb 6 cm-es szeletet. A megmaradt tető részt illeszd az alsó darabra, és jelöld be filccel, mekkora tetőt szeretnél. Ügyelj arra, hogy a tető rész ne legyen túl hosszú, de túl rövid se. Vágd le a maradék részt is.

Az alsó részből vágj ki egy lapos U alakú darabot. Ez lesz a madáretető bejárata.

A kupak alatti nyakrészen lyukaszd át a műanyagot egymással szemben.

Az alsó részre is készíts lyukakat a  pereme alatt, 1-2 cm-el. A bejárathoz képest bal, és jobb oldalon egy egy pár lyukra lesz szükséged, amik egymástól legalább 5 cm-re helyezkednek el. Ezeken a lyukakon fogod keresztülhúzni a madzagot, ami egyrészt az alsó részt rögzíti a felsőhöz, másrészt a felső lyukakon kihúzva ezekből lesz a madáretető akasztója.

madáretető készítés

A levágott 6 cm-es műanyag darabból vágj ki egy kisebb, és egy nagyobb átmérőjű kört, majd a széleit vágd be úgy, hogy szirmokat formázol belőlük. Egy öngyújtó felett meg is olvaszthatod picit a virágszirmok széleit. Így formásabbak lesznek, de nagyon vigyázz, mert tényleg kicsi olvasztásra van csak szükség. A virág közepére csinálj két lyukat.

Ha elkészültél a darabokkal, akkor fesd be mindegyiket olyan színűre, amilyenre szeretnéd. A festék száradása után ragassz összetekert raffiát a bejárat szélére. Így szebb, és puhább lesz.

Egy zsinór, vagy fonal darabbal rögzítsd a virágot a tetőre. (Fogd össze a gombot, alá a kisebb, az alá a nagyobb átmérőjű virágszirmot. Így áll össze a virág dísz.)Hurkolj a virág alá a kötésnél egy kis köteg raffiát, a szálait  húzd szét, és rendezd el a szirmok mögött.

A zsinórokkal mindkettő oldalon rögzítsd a tetőt az alsó részhez.

Ha kész a madáretető, akkor add át az ünnepeltnek. Ő majd eldönti, hogy magokat rak bele, és kifüggeszti a kertbe a fára, vagy a szobájában lesz belőle dekoráció.

ajándék madáretető

ajándék készítés

Jó munkát, vidám időtöltést!
Tetszik? Oszd meg!

Ajándék gyerekeknek

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A sportruházat ma már igazi ajándék, hiszen divatos, csinos darabok közül válogathatsz. Lepd meg az ünnepeltet egy szép ...
Ha úgy döntsz, hogy testékszert ajándékozol, akkor mindenképpen konzultálj előtte a leendő tulajdonossal. Ez éppen olyan...

Ajándék gyerekeknek

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Készíts Gyereknapra kis indián talizmánt a srácoknak. A talizmán lehet táska dísz, vagy éppen kulcstartó. Ki miként szeretné használni.
Nyáron, ha éppen nincs táborban, nyaraláson a lurkó, vannak órák, amikor nehezen köti le magát. Ez nem baj. De kicsit segíthetünk neki.
Nyáron olyan játékokat engedhetünk meg a gyereknek, amire máskor nincs lehetőség. Lehet maszatolni, vizesnek lenni, szabadnak érezni magunkat.
A saját készítésű játékok jobban megmozgatják a gyerekek fantáziáját, aktívabb cselekvésre késztetik őket sokszor, mint a boltban vásárolt kész darabok.
A pompom készítés új korszakba lépett. Ma már a fonalak keverésével, megfelelő feltekerésével önálló mintákkal egészültek ki a pompom figurák.
Készíts a gyerekszoba ajtajára a kis lakó nevének kezdőbetűjével dísz, ami mindenki számára jelzi, ki lakik itt.
Lepd meg gyermekedet, unokádat, vagy a barátaid névnapos gyerekét egy magad készítette kesztyű szörnnyel.
A gyerekek is szeretik feldobni az öltözéküket kis kiegészítőkkel, színes karkötőkkel, egyéb ékszerekkel. Készíts nekik ajándékba sorozatokat.
Készíts a gyereknek ajándékba kis tengeri figurákat. Például polipot színes fonalakból, vagy egy darab vékony frottírból.