Vizililiom, mint dísz csomagolás

Izgalmas pillanatok azok, amikor az ünnepelt kicsomagolja az ajándékát. Hát még akkor, ha nem tudja, hogy maga a csomagolás nem az ajándék :)
Tetszik? Oszd meg!

liliom ajándékcsomag

Mit gondolhat az ünnepelt, mikor a kezébe vesz ezt a szép kis vizililiomot? Vajon eszébe jut bontogatni? Vagy azt hiheti, hogy ő maga az ajándék? Próbáld ki. Készítsd el a képen látható virágot, és a szirmok közé rejtsd el az ajándékodat.

Az alább szereplő képeken megtalálod a liliom levelének, és szirmainak a sablonját is.

A legegyszerűbb dolgod akkor lesz, ha dekor gumiból készíted el a virágot. De ha nincs ilyened, vagy még nem dolgoztál vele, akkor használj vastagabb színes papírt. Sőt, kétoldalas csomagoló papírral is dolgozhatsz. Ha pedig igazán tartós virágot szeretnél készíteni, akkor készítsd el filc anyagból.

Vágd ki az alsó réteget alkotó leveleket, majd a középső réteget képező szirmokat.

A szirmokat középen hosszában vágd fel, majd a két oldalt kicsit húzd egymásra, hogy legyen egy görbülete, kehely formája az egyes daraboknak. Ezt ragasztóval, vagy tűzőgéppel is rögzítheted.

Ragaszd a kehely formájú szirmokat a levél alapra, majd vágd ki egy harmadik színből az öt szirmú virágot. A szirmok végeit lyukasztóval lyukaszd ki.

Ragasztóval, vagy akár tűvel, cérnával rögzítsd a virág közepét az alsó két réteghez, majd fűzz szalagot a lyukakba, tedd bele a virágba az ajándékodat, és végül a szalaggal húzd össze a szirmokat zárt bimbóvá, és köss egy szép masnit rá.

Most már megcsodálhatod az alkotásodat:)

díszcsomag sablon 1

díszcsomag sablon 2

liliom csomagoló tasak

Jó munkát, vidám készülődést!
Tetszik? Oszd meg!

Ajándék csomagolás

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Ajándék csomagolás

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Színes kartonlapokból, scrapbook papírból néhány gomb segítségével édes kis virág díszeket készíthetsz ajándék csomagok díszítéséhez.
Az ajándék kártya lehet egy egyszerű szöveges köszöntő lapocska, vagy egy névjegy az ünnepelt számára. De lehet az ajándékcsomag dísze is.
A legegyszerűbb csomagoló anyagot is fel lehet dobni egy kis dekorációval, zsinórral, apróságokkal, ha azokat ízlésesen készíted el.
Egy ajándék táska funkciója az, hogy szép, elegáns, formát adjon az ajándéknak, vagy a sok apróságnak, amit az ünnepeltnek szánsz.
Amikor átadjuk az ünnepeltnek az ajándékunkat, akkor a meglepetés még rejtve van. A szép csomagolás, az ötletes borítás, csak fokozza az izgalmat, az ünnepelt örömét.
Izgalmas pillanatok azok, amikor az ünnepelt kicsomagolja az ajándékát. Hát még akkor, ha nem tudja, hogy maga a csomagolás nem az ajándék :)
Néhány mozdulattal tökéletes ajándékdoboz készíthető egy egyszerű papír gurigából. Nézd meg a képeket, és csináld meg Te is.
Mit tegyünk, ha van egy nagy, üres felületű ajándék dobozunk? Mivel díszíthetnénk, színesíthetnénk, tehetnénk alkalomhoz illővé?
Ha egy igazán szép ajándék csomagot szeretnél készíteni, akkor fontos, hogy a csomagoló anyagon megjelenjenek egyedi formák.