Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Furoshiki üveg csomagolás

Két ajándék egyszerre. Válassz egy szép kendőt, és csomagold abba az ajándéknak szánt bort, vagy más italt.
Tetszik? Oszd meg!

A furoshiki eredeti jelentése fürdő /furo/ + Szőnyeg /shiki/, merthogy a kezdetek kezdetén a kendő arra szolgált, hogy a fürdőbe érkezők erre állva öltözzenek át, majd a ruhákat ebbe csomagolják el, végül pedig a vizes göncöket szállítsák benne haza. Ezeket a batyukat a japánok már évszázadok óta használják. Mára pedig a világon elterjedt, és nagyon sok országban, nagyon sok ember követi az eredetileg japán hagyományt, de ebbe már bele viszik a saját kultúrájuk, egyéniségük világát is.

Hogy készül az üvegcsomagolás, ha furoshikit használsz:

furoshiki üveg csomagolás

Terítsd ki a kendőt. Tedd a közepére az üveget, majd a két szembe lévő sarkot csavard be. A két becsavart sarkot kösd össze az üveg fölött úgy, hogy a csavarások végén legyen a csomó, majd a két csücsköt is kösd össze, hogy a csavarás ne tudjon lebomlani. Így el is készült az üvegtartó csomagolás fogantyúja.

Fogd meg a másik két ellenkező sarkot, és egyszer tekerd körbe velük az üveget, de egymással ellenkező irányba. Végül köss rá csomót, és masnit.

furoshiki üveg csomagolás

furoshiki üveg csomagolás

furoshiki üveg csomagolás

furoshiki üveg csomagolás

Jó munkát, vidám csomagolást!

Tetszik? Oszd meg!

Ajándék csomagolás

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Ajándék csomagolás

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Színes kartonlapokból, scrapbook papírból néhány gomb segítségével édes kis virág díszeket készíthetsz ajándék csomagok díszítéséhez.
Az ajándék kártya lehet egy egyszerű szöveges köszöntő lapocska, vagy egy névjegy az ünnepelt számára. De lehet az ajándékcsomag dísze is.
A legegyszerűbb csomagoló anyagot is fel lehet dobni egy kis dekorációval, zsinórral, apróságokkal, ha azokat ízlésesen készíted el.
Egy ajándék táska funkciója az, hogy szép, elegáns, formát adjon az ajándéknak, vagy a sok apróságnak, amit az ünnepeltnek szánsz.
Amikor átadjuk az ünnepeltnek az ajándékunkat, akkor a meglepetés még rejtve van. A szép csomagolás, az ötletes borítás, csak fokozza az izgalmat, az ünnepelt örömét.
Izgalmas pillanatok azok, amikor az ünnepelt kicsomagolja az ajándékát. Hát még akkor, ha nem tudja, hogy maga a csomagolás nem az ajándék :)
Néhány mozdulattal tökéletes ajándékdoboz készíthető egy egyszerű papír gurigából. Nézd meg a képeket, és csináld meg Te is.
Mit tegyünk, ha van egy nagy, üres felületű ajándék dobozunk? Mivel díszíthetnénk, színesíthetnénk, tehetnénk alkalomhoz illővé?
Ha egy igazán szép ajándék csomagot szeretnél készíteni, akkor fontos, hogy a csomagoló anyagon megjelenjenek egyedi formák.