Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Furoshiki táska készítés

Készíts ajándék táskát kendőből, és használd a táskát az egyéb kis ajándékait díszes csomagolásához.
Tetszik? Oszd meg!

A furoshiki valójában egy batyu. Japán eredetű ugyan, de ma már a világon mindenhol ismerik. Míg régen ez egy kendő megnevezése volt, mára szinte egy technika neve lett, amely a kendőbe való csomagolást is jelenti. Napjainkban ugyan a legtöbben úgy ismerik ezt a japán kendőt, mint ajándékcsomagolásként funkcionáló valamit, de lehet belőle használati tárgyakat, például táskát is készíteni.

Ha ajándék táskát készítesz a furoshikiből, majd apró ajándékokat rejtesz bele, akkor ez már halmozott ajándékcsomag. Van benne egy kendő, egy táska, és persze a táskába rejtett apróságok.

Használj vidám, színes anyagot nyáron, ősz síneket ősszel, és így tovább.

Hogy is készül egy furoshiki táska:

furoshiki táska

A képek alapján hajtogasd be, és csomózd meg a négy sarkot, miközben a köztük levő anyag széleket a táska belseje felé fordítod.

Végül párosával csomózd össze a csücsköket, és már kész is a táska.

furoshiki táska

Jó munkát, vidám hajtogatást!

Tetszik? Oszd meg!

Ajándék csomagolás

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Ajándék csomagolás

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Színes kartonlapokból, scrapbook papírból néhány gomb segítségével édes kis virág díszeket készíthetsz ajándék csomagok díszítéséhez.
Az ajándék kártya lehet egy egyszerű szöveges köszöntő lapocska, vagy egy névjegy az ünnepelt számára. De lehet az ajándékcsomag dísze is.
A legegyszerűbb csomagoló anyagot is fel lehet dobni egy kis dekorációval, zsinórral, apróságokkal, ha azokat ízlésesen készíted el.
Egy ajándék táska funkciója az, hogy szép, elegáns, formát adjon az ajándéknak, vagy a sok apróságnak, amit az ünnepeltnek szánsz.
Amikor átadjuk az ünnepeltnek az ajándékunkat, akkor a meglepetés még rejtve van. A szép csomagolás, az ötletes borítás, csak fokozza az izgalmat, az ünnepelt örömét.
Izgalmas pillanatok azok, amikor az ünnepelt kicsomagolja az ajándékát. Hát még akkor, ha nem tudja, hogy maga a csomagolás nem az ajándék :)
Néhány mozdulattal tökéletes ajándékdoboz készíthető egy egyszerű papír gurigából. Nézd meg a képeket, és csináld meg Te is.
Mit tegyünk, ha van egy nagy, üres felületű ajándék dobozunk? Mivel díszíthetnénk, színesíthetnénk, tehetnénk alkalomhoz illővé?
Ha egy igazán szép ajándék csomagot szeretnél készíteni, akkor fontos, hogy a csomagoló anyagon megjelenjenek egyedi formák.