Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Furoshiki táska készítés

Készíts ajándék táskát kendőből, és használd a táskát az egyéb kis ajándékait díszes csomagolásához.
Tetszik? Oszd meg!

A furoshiki valójában egy batyu. Japán eredetű ugyan, de ma már a világon mindenhol ismerik. Míg régen ez egy kendő megnevezése volt, mára szinte egy technika neve lett, amely a kendőbe való csomagolást is jelenti. Napjainkban ugyan a legtöbben úgy ismerik ezt a japán kendőt, mint ajándékcsomagolásként funkcionáló valamit, de lehet belőle használati tárgyakat, például táskát is készíteni.

Ha ajándék táskát készítesz a furoshikiből, majd apró ajándékokat rejtesz bele, akkor ez már halmozott ajándékcsomag. Van benne egy kendő, egy táska, és persze a táskába rejtett apróságok.

Használj vidám, színes anyagot nyáron, ősz síneket ősszel, és így tovább.

Hogy is készül egy furoshiki táska:

furoshiki táska

A képek alapján hajtogasd be, és csomózd meg a négy sarkot, miközben a köztük levő anyag széleket a táska belseje felé fordítod.

Végül párosával csomózd össze a csücsköket, és már kész is a táska.

furoshiki táska

Jó munkát, vidám hajtogatást!

Tetszik? Oszd meg!

Ajándék csomagolás

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Ajándék csomagolás

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Izgalmas pillanatok azok, amikor az ünnepelt kicsomagolja az ajándékát. Hát még akkor, ha nem tudja, hogy maga a csomagolás nem az ajándék :)
Néhány mozdulattal tökéletes ajándékdoboz készíthető egy egyszerű papír gurigából. Nézd meg a képeket, és csináld meg Te is.
Mit tegyünk, ha van egy nagy, üres felületű ajándék dobozunk? Mivel díszíthetnénk, színesíthetnénk, tehetnénk alkalomhoz illővé?
Ha egy igazán szép ajándék csomagot szeretnél készíteni, akkor fontos, hogy a csomagoló anyagon megjelenjenek egyedi formák.
Készíts édes, pöttyös, muffin alakú ajándék dobozt, és rejtsd bele az ajándékodat. A muffin forma már önmagában kedves képeket idéz a legtöbb emberben.
Az ajándék csomagolás lényege az ötletesség, a figyelem felkeltés. Minél eredetibb, annál izgalmasabb mind az ünnepelt, mind az ajándékozó számára.
Az ajándék csomagok díszítésére gondolva az első ötletünk többnyire a szalagok, masnik. Pedig egy szélforgó éppen olyan szép, és izgalmas díszítő elem lehet.
Csomagold be az ajándékot, és egészítsd ki egy apró meglepetéssel, amelyet a csomagolás díszítéseként adsz át.
A színes, vidám fonal pompomok sok mindenre alkalmasak. Kedves ki függő diszek, ruhák kiegészítői, stb, és még az ajándék csomagolásban is hasznukat vesszük.