Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Furoshiki könyvcsomagolás

Fogj egy kendőt, és tény vele csodát. Kösd bele az ajándéknak szánt könyvet. Használj olyan kendőt, amelynek színe és formája a megajándékozott tetszését is elnyeri.
Tetszik? Oszd meg!

Hogy mi a furoshiki? Valójában egy négyzet alakú kendő, amely lehet akármilyen mintájú, anyagú. A japánok régtől fogva ebbe csomagolnak mindenféle formájú tárgyat. De nem csak erre használják. Készítenek belőle táskát, ruhát, fejkendőt. Mára már szinte művészetté nőtte ki magát az egykor egyszerű csomagolásra használt kendő formázás. A  kendőt ügyesen összecsomózzák a négy sarknál fogva.

Ha például könyvet szeretnél becsomagolni, akkor azt a következőképpen tudod megtenni:

furoshiki könyv csomagolás

Terítsd ki a kivasalt kendőt. Tedd rá a könyvet átlósan, az egyik szembe lévő sarkot fogd meg, és hajtsd a kép szerint a könyv alá, majd az ezzel szemben lévő sarkot hajtsd rá a könyvre ugyanúgy. Végül másik pár  a szembe lévő sarkot fogd össze, és csomózd meg. Igyekezz az anyagot szépen elrendezni. 

furoshiki könyv csomagolás

Jó munkát, vidám csomagolást!
Tetszik? Oszd meg!

Ajándék csomagolás

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Ajándék csomagolás

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Amikor átadjuk az ünnepeltnek az ajándékunkat, akkor a meglepetés még rejtve van. A szép csomagolás, az ötletes borítás, csak fokozza az izgalmat, az ünnepelt örömét.
Izgalmas pillanatok azok, amikor az ünnepelt kicsomagolja az ajándékát. Hát még akkor, ha nem tudja, hogy maga a csomagolás nem az ajándék :)
Néhány mozdulattal tökéletes ajándékdoboz készíthető egy egyszerű papír gurigából. Nézd meg a képeket, és csináld meg Te is.
Mit tegyünk, ha van egy nagy, üres felületű ajándék dobozunk? Mivel díszíthetnénk, színesíthetnénk, tehetnénk alkalomhoz illővé?
Ha egy igazán szép ajándék csomagot szeretnél készíteni, akkor fontos, hogy a csomagoló anyagon megjelenjenek egyedi formák.
Készíts édes, pöttyös, muffin alakú ajándék dobozt, és rejtsd bele az ajándékodat. A muffin forma már önmagában kedves képeket idéz a legtöbb emberben.
Az ajándék csomagolás lényege az ötletesség, a figyelem felkeltés. Minél eredetibb, annál izgalmasabb mind az ünnepelt, mind az ajándékozó számára.
Az ajándék csomagok díszítésére gondolva az első ötletünk többnyire a szalagok, masnik. Pedig egy szélforgó éppen olyan szép, és izgalmas díszítő elem lehet.
Csomagold be az ajándékot, és egészítsd ki egy apró meglepetéssel, amelyet a csomagolás díszítéseként adsz át.