Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Furoshiki dupla üveg csomagolás

Ajándékozz névnapra, vagy vendégségbe menet egy üveg bort a férfiaknak, és egy édes italt a nőknek. A két üveget együtt is becsomagolhatod.
Tetszik? Oszd meg!

De miért furoshiki: A furoshikit, azaz a csomagolásra használt kendőt a japánok saját címerekkel, bolt emblémákkal kezdték el díszíteni néhány évszázaddal ezelőtt. Ekkor már nem csak a csomagokat hordozták benne, de bizonyos reklám értéke is volt a furoshikinek. A népszerűsége egyre nőtt. A furoshiki leggyakoribb mérete a 105x105 cm, de persze a bele csomagolt dolgoktól függően ez változik. Természetesen Te olyan méretet használsz a saját ajándékaid csomagolására, amilyet akarsz. A leginkább használt anyagok a pamut- vagy lenvászon, néha selyem. Persze fontos, hogy minél puhább, vékonyabb az anyag, annál könnyebben formázható, annál szebb masnik hozhatók össze belőle.

Ha két üveget viszel ajándékba, akkor csomagold össze ezeket együtt furoshikivel. Használhatsz akár egy szép asztalterítőt is, amelyet később a háziasszony feltehet az asztalra. Ráadásul így a megfelelő ünnephez megfelelő díszítésű asztalterítőt is tudsz vásárolni. Ha ezt teszed, akkor a csomagolásod, és az ajándékod annál stílusosabb lesz.

furoshiki dupla üveg csomagolás

Hogy csomagolod be a két üveget:

Terítsd ki a kendőt, asztalterítőt, fektesd rá az üvegeket egymásnak talppal, úgy, hogy a szájuk két egymással szembe levő sarok felé mutasson. A két üveg talpa ne érjen össze. Hagyj köztük annyi helyet, amekkora az átmérője egy üvegtalpnak. Csavard bele az üvegeket a kendőbe, majd állítsd talpra mindkettőt egymás mellett úgy, mintha félbehajtanád a feltekert kendőt. Végül csomózd össze a két sarkot az üveg fölött. Ha elég hosszú az anyag, akkor felcsavarhatod a végeket a csomó fölött, a kis csücsköket összekötve pedig fogantyút is készíthetsz a csomagodra.

furoshiki dupla üveg csomagolás

Jó munkát, vidám csomagolást!
Tetszik? Oszd meg!

Ajándék csomagolás

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Ajándék csomagolás

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Színes kartonlapokból, scrapbook papírból néhány gomb segítségével édes kis virág díszeket készíthetsz ajándék csomagok díszítéséhez.
Az ajándék kártya lehet egy egyszerű szöveges köszöntő lapocska, vagy egy névjegy az ünnepelt számára. De lehet az ajándékcsomag dísze is.
A legegyszerűbb csomagoló anyagot is fel lehet dobni egy kis dekorációval, zsinórral, apróságokkal, ha azokat ízlésesen készíted el.
Egy ajándék táska funkciója az, hogy szép, elegáns, formát adjon az ajándéknak, vagy a sok apróságnak, amit az ünnepeltnek szánsz.
Amikor átadjuk az ünnepeltnek az ajándékunkat, akkor a meglepetés még rejtve van. A szép csomagolás, az ötletes borítás, csak fokozza az izgalmat, az ünnepelt örömét.
Izgalmas pillanatok azok, amikor az ünnepelt kicsomagolja az ajándékát. Hát még akkor, ha nem tudja, hogy maga a csomagolás nem az ajándék :)
Néhány mozdulattal tökéletes ajándékdoboz készíthető egy egyszerű papír gurigából. Nézd meg a képeket, és csináld meg Te is.
Mit tegyünk, ha van egy nagy, üres felületű ajándék dobozunk? Mivel díszíthetnénk, színesíthetnénk, tehetnénk alkalomhoz illővé?
Ha egy igazán szép ajándék csomagot szeretnél készíteni, akkor fontos, hogy a csomagoló anyagon megjelenjenek egyedi formák.