Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Furoshiki doboz csomagolás

Csomagold furoshikibe az ajándékodat. Mutatok egy hajtogatási módot, amelyet szabályos doboz formára használhatsz.
Tetszik? Oszd meg!

Több blogban írtam már arról, hogy mi is az a furoshiki. Kendő, amiből különböző formájú “batyukat” készíthetünk. Ez a csomagolási módszer azért terjed egyre jobban, mert általa óvjuk a környezetünket, a kendő újra felhasználható, és egyébként önmagában is lehet egy kedves ajándék.

A kendőt megvásárolhatod boltban, turiban, bolhán is. Mosd ki, vasald meg. Persze magad is elkészítheted egy neked tetsző anyagból. Így akkor méretet vágsz, amekkorára szükséged van, majd körbeszeged egy varrógéppel, és már kész is a saját gyártmányú csomagoló anyagod.

Nos, egy egyszerű doboz formát így tudsz becsomagolni a furoshikivel:

furoshiki doboz csomagolás

Terítsd ki a kendőt, és tedd a közepére átlósan a csomagot. Az egyik sarkot fordítsd be a csomag alá a tetején áthajtva. A tőle jobbra, és balra levő sarkot fogd meg, és a csomag fölött szorosan csomózd meg. A kezedben levő két csomó szárat tekerd be, a végeit kösd össze. Így kész a csomag fogantyúja. Végül a még szabad sarkot hajtsd át a fogantyú tövét alkotó csomó felett.

furoshiki doboz csomagolás

Jó munkát, vidám csomagolást!

Tetszik? Oszd meg!

Ajándék csomagolás

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Ajándék csomagolás

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Izgalmas pillanatok azok, amikor az ünnepelt kicsomagolja az ajándékát. Hát még akkor, ha nem tudja, hogy maga a csomagolás nem az ajándék :)
Néhány mozdulattal tökéletes ajándékdoboz készíthető egy egyszerű papír gurigából. Nézd meg a képeket, és csináld meg Te is.
Mit tegyünk, ha van egy nagy, üres felületű ajándék dobozunk? Mivel díszíthetnénk, színesíthetnénk, tehetnénk alkalomhoz illővé?
Ha egy igazán szép ajándék csomagot szeretnél készíteni, akkor fontos, hogy a csomagoló anyagon megjelenjenek egyedi formák.
Készíts édes, pöttyös, muffin alakú ajándék dobozt, és rejtsd bele az ajándékodat. A muffin forma már önmagában kedves képeket idéz a legtöbb emberben.
Az ajándék csomagolás lényege az ötletesség, a figyelem felkeltés. Minél eredetibb, annál izgalmasabb mind az ünnepelt, mind az ajándékozó számára.
Az ajándék csomagok díszítésére gondolva az első ötletünk többnyire a szalagok, masnik. Pedig egy szélforgó éppen olyan szép, és izgalmas díszítő elem lehet.
Csomagold be az ajándékot, és egészítsd ki egy apró meglepetéssel, amelyet a csomagolás díszítéseként adsz át.
A színes, vidám fonal pompomok sok mindenre alkalmasak. Kedves ki függő diszek, ruhák kiegészítői, stb, és még az ajándék csomagolásban is hasznukat vesszük.