Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Cserép katica

Készíts saját magad ajándék csomagolást olyan anyagból, formából, amely önmagában is ajándék, és kedves meglepetés.
Tetszik? Oszd meg!

Cserép katica

Nézd meg a képen szereplő helyes kis katicát, ami egy virágcserépből, és egy cserép alátétből áll. Egy ilyen kis tároló edényke már önmagában is ajándék, de tökéletesen alkalmas ajándék csomagolásnak is. A cserép méretét annak megfelelően válaszd meg, hogy mekkora ajándékot, vagy ajándékokat akarsz elrejteni benne.

Az elkészítéséhez szükséged lesz 1 darab virágcserépre, egy a virágcserép tetejének az átmérőjével megegyező cserép alátétre (ezt még a boltban próbáld ki, hogy biztosan egyezzenek a méretek), piros, és fekete akril festékre, 2 darab mozgó szemre,  egy szál fekete zsenília drótra, ragasztóra, fekete, és piros dekorgumira.

A cserepeket kívül, belül fesd le, és mindig várd meg, amíg a festék teljesen megszárad. A pöttyök elkészítéséhez használhatsz kivágott kör sablont is, mert akkor pontosabban meg tudod festeni őket, és a méretük is azonos lesz. Sőt, ha sűrű szivacsból kivágsz szikével hengert, akkor annak a végével, mint egy nyomdát használva azt, még egyszerűbben el tudod készíteni a pöttyöket. Ebben az esetben lehet, hogy több réteget kell használnod. Akkor is várd meg mindig a rétegek száradását.

Ha kész a festés, akkor a kép szerint ragaszd fel a szemeket, és a zsenília drótot. Ha nem elég hosszú a drót, használj külön darabokat a két kis csáphoz.

A szárnyakat dekor gumiból készítsd el. Vágj ki két nagyobb fekete alapot, mindkettőre néhány milliméterrel kisebbet pirosból. A kettőt ragaszd egymásra, majd vágj a fekete dekorgumiból pöttyöket, és ragaszd fel a szárnyakra. Végül a két szárnyat ragaszd fel a cserépre.

Itt van egy szárny sablon segítségként, de használhatsz ketté vágott szív formát, vagy kör alakot félbevágva.

katica szárny sablon

Jó munkát, vidám készülődést!
Tetszik? Oszd meg!

Ajándék csomagolás

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Ajándék csomagolás

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Színes kartonlapokból, scrapbook papírból néhány gomb segítségével édes kis virág díszeket készíthetsz ajándék csomagok díszítéséhez.
Az ajándék kártya lehet egy egyszerű szöveges köszöntő lapocska, vagy egy névjegy az ünnepelt számára. De lehet az ajándékcsomag dísze is.
A legegyszerűbb csomagoló anyagot is fel lehet dobni egy kis dekorációval, zsinórral, apróságokkal, ha azokat ízlésesen készíted el.
Egy ajándék táska funkciója az, hogy szép, elegáns, formát adjon az ajándéknak, vagy a sok apróságnak, amit az ünnepeltnek szánsz.
Amikor átadjuk az ünnepeltnek az ajándékunkat, akkor a meglepetés még rejtve van. A szép csomagolás, az ötletes borítás, csak fokozza az izgalmat, az ünnepelt örömét.
Izgalmas pillanatok azok, amikor az ünnepelt kicsomagolja az ajándékát. Hát még akkor, ha nem tudja, hogy maga a csomagolás nem az ajándék :)
Néhány mozdulattal tökéletes ajándékdoboz készíthető egy egyszerű papír gurigából. Nézd meg a képeket, és csináld meg Te is.
Mit tegyünk, ha van egy nagy, üres felületű ajándék dobozunk? Mivel díszíthetnénk, színesíthetnénk, tehetnénk alkalomhoz illővé?
Ha egy igazán szép ajándék csomagot szeretnél készíteni, akkor fontos, hogy a csomagoló anyagon megjelenjenek egyedi formák.