Számokból adventi koszorú

Ha teljesen új formára vágysz, akkor nézd meg ezt az adventi koszorút. Nagyon vagány, és érdekes. Cseppet sem klasszikus.
Tetszik? Oszd meg!

adventi koszorú

A minimál design itt egyértelműen látszik. Csupán számok, és egy két termésekkel díszített ágacska. De vajon hogy készíted el a számokat?

Nos, ez sem annyira bonyolult, főleg, ha még megvannak a gyerek régi játékai.

A számok gipszből vannak. Gipsz port sok helyen be tudsz szerezni. Hobbi boltban, építkezők áruházaiban.

Az öntőformához használhatsz magad készítette karton számokat is, de ha meg van a gyerek szivacs szőnyege, amelyen remélhetőleg számok is szerepeltek a kinyomható formák között, akkor szerencséd van, mert kész sablonnal rendelkezel.

adventre készülve

gipsz forma

Mielőtt nekiállsz a számok formába öntésének, szerezd be a gyertyákat, és a hozzájuk tartozó fém alapokat.

Ha minden meg van, akkor nekiállhatsz bekeverni a gipszet, és formába önteni. Amikor már kicsit szikkadt, akkor nyomd bele a gyertya tartókáit azokba a számokba, amelyek fektetve lesznek. Így kevesebbet kell faragnod.

Ha a gipsz teljesen megszáradt, akkor vedd ki a formából, és kezdd el lecsiszolni finom felületű dörzspapírral. Azt az oldalt különösen nagy figyelemmel csiszold egyenesre, amelyen a szám állni fog. Így biztosan stabilan tartja majd magát az alapon.

Óvatosan faragd ki a gyertya tartókájának helyét, majd távolítsd el a lehető legtöbb port a számok felületéről. Egy kis ragasztóval is rögzítsd a gyertya tartókáit. Folyékony ragasztót használj, mert ez jobban megfogja a gipszet.

Végül tedd a számokat tetszésed szerint elrendezve egy tálcára, vagy edénytartó lapra, illeszd a helyére a gyertyákat, majd minimális díszítéssel készítsd el véglegesre az adventi koszorúdat.


Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Advent

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A horgászat egy olyan hobbi, amelyet egész évben űzhet a sport szerelmese. Bármit ajándékozol, ami a szenvedélyéhez kell...

Advent

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Az adventi naptárak többsége nem csupán ajándékokat rejt, de többnyire maga a naptár is egy dísz, dekoráció a Karácsonyra feldíszített lakásban.
Sokan kedvelik napjainkban a minimál stílust. Számukra is vannak lehetőségek egyszerű vonalú adventi gyertyatartó készítésére.
Készíts ajándékba mini adventi mini koszorút apró gyertyákkal rusztikus teáscsészében, vagy általad dekorált dobozba.
Lepd meg a gyerekeket lufiból összeállított adventi naptárral. A lufik persze nem üresek, és ha a gyerek eldurrantja a napi darabot, az ajándék az ölébe hullik.
Az adventi naptárak elkészítésének ezer, meg egy módja van. A kivitelezés tényleg csak fantázia kérdése.
Amikor közelednek az ünnepek, jön az Advent, felmerül a kérdés, idén milyen adveni naptár legyen? Itt egy helyes ötlet.
Ha egy ajtódísz formájú adventi naptárt készítünk a gyerekszobára, akkor kettő legyet ütünk egy csapásra. Érdemes kipróbálni.
Az adventi naptárnak nem kell feltétlen kötött formájúnak lennie. Állhat darabokból, amelyeket kedved szerint rendezhetsz el a kiválasztott helyen.
Egy régi konyhai edény alapra épített adventi koszorú klasszikus hangulatot sugároz, ha megfelelő formában állítod össze. Nézd csak: