Ajándék Katalógus.hu ötletek ajándékozáshoz!
Ajándék Katalógus.hu

Népszerű ajándékok

Születésnapi ajándék ötletek

Csokoládé, cukorka karkötő

Melyik édesség az ünnepelt kedvence, Mely csokival, cukorkával tudod levenni a lábáról. Derítsd ki, és ajándékozd meg a finomságokkal.

Csoki, cukor ajándék torta

A csokoládéból, cukorkákból elkészített tortával két legyet ütsz egyszerre. A torta is elkészül, és különleges, saját készítésű ajándékkal leped meg az ünnepeltet.

Karniszterből iratrendező férfiaknak

Készíts a férjed, vagy barátod születésnapjára műanyag karniszterekből könyv, iratrendező sort.

Több születésnapi ötlet...

Söröskupak mozaikkal díszített italhűtő

Gyűjts össze sok sok sörös kupakot a párod kedvenc sör márkáiból, és használd fel ezeket a következő szülinapi ajándék elkészítéséhez.

Üvegtartó falipolc

Néhány egyszerű kisbútort magunk is könnyedén elkészíthetünk, ha van hozzá alapanyagunk, szögek, és kalapács. Ilyen ajándék lehet egy üvegtartó falipolc is.

Drót karkötő lépésről lépésre

Készíts saját kézzel ékszert ajándékba, és lepd meg vele az ismerőseidet, családtagjaidat. Egy kézzel készített ajándék mindig egyedi, ezért emlékezetes.


Régi képkeretből adventi naptárak

A régi, már nem használt képkeretek tökéletes alapanyagok saját készítésű ajándékokhoz, dekorációkhoz. Sokféle adventi naptárat is lehet belőle készíteni.

kapcsolódó témák: advent

Minél nagyobb a képkeret, annál könnyebb dolgozni vele. A képkeretet befesthetjük, antikolhatjuk, decupage-olhatjuk, vagy akár bevonhatjuk textillel. Nézzünk néhány ötletet:

Ebbe a képkeretbe 24 különböző mérető dobozt ragasztottak, amelyek rejtik az ajándékokat. A dobozok egyenként meg vannak festve, de szalvéta technikával is befedhetjük őket. A dobozok tetején találhatók a számok. Nagyon helyes darab, és bármilyen szín összeállításban el lehet készíteni, amely megy a lakásunk dekorációjához.

Ebben az összeállításban a fehér piros kombinációja, és az egyszerű vonalak, pöttyök használata nagyon szép, letisztult stílusú, de a piros helyettesíthető zölddel, barnával, arannyal. A csipeszek ragasztóval rögzítettek a háttérhez. Ügyeljünk arra, hogy a ragasztó olyan erejű legyen, amely megtartja az általunk választott apró ajándékokkal töltött tasakokat. Nagyon dekoratív, gyönyörű darab.

Ez a fehér színtől a bézsen keresztül a barnáig több árnyalatot felvonultató adventi naptár szintén nagyon izgalmas, és szép. Mindenféle díszek teszik még különlegesebbé. Ilyet akkor készítsünk, ha találunk olyan forrást, ahonnan különleges, egyedi díszeket tudunk szerezni. Ez lehet egy antikvitás, bolha piac, vagy egy jobb minőségű lakásberendező bolt.

A színes keret, hangulatos, eklektikus papírdíszekkel vidám hatást kelt. Ez igazán gyerekeknek való darab. Nincs szükség háttéranyagra, elég csupán a keret, melyre hátulról vékony kartonból, vagy lécekből keresztpántokat ragasztunk, esetleg szegecselünk. Ezekre aztán szalaggal, spárgával, vagy csipesszel rögzíthetjük a kis csomagokat, üzeneteket, képeket. 

Az előző adventi naptárhoz hasonlóan itt sincs szükség a képfelületre, csupán a keretre. A kis csomagok a kép hátulján keresztben kifeszített, és rögzített spárgára kötözzük fel, vagy csipesszel rögzítjük. A keret és a csomagoló anyag színei harmonizálnak, de ha jól megnézzük, a csomagocskákat összekötő szalagok finom össze-visszasága kiemeli, hangulatossá teszi a hatást.

Itt is csak a fantázia szab határt a képzeletnek. Bátran nézzünk körül otthon, szedjük össze a kellékeket. Döbbenten fogjuk tapasztalni, hogy sokszor minimális pénzbefektetéssel is csodás dolgokat tudunk létrehozni.

Adventi naptár dobozkákból

Amikor közelednek az ünnepek, jön az Advent, felmerül a kérdés, idén milyen adveni naptár legyen? Itt egy helyes ötlet.

Színes, vidám adventi ajtódísz, és naptár

Ha egy ajtódísz formájú adventi naptárt készítünk a gyerekszobára, akkor kettő legyet ütünk egy csapásra. Érdemes kipróbálni.

Műanyag dobozokból adventi naptár

Az adventi naptárnak nem kell feltétlen kötött formájúnak lennie. Állhat darabokból, amelyeket kedved szerint rendezhetsz el a kiválasztott helyen.

Adventi koszorú vegyes anyagokkal

Egy régi konyhai edény alapra épített adventi koszorú klasszikus hangulatot sugároz, ha megfelelő formában állítod össze. Nézd csak:

Számokból adventi koszorú

Ha teljesen új formára vágysz, akkor nézd meg ezt az adventi koszorút. Nagyon vagány, és érdekes. Cseppet sem klasszikus.

Adventi naptár gyufásdobozokból

Ajándékozd meg a családtagjaidat saját készítésű adventi naptárral. Ebbe aztán akár évente tölthetsz fel új kis meglepetéseket.

Adventi gyertya tál

Készíts tortatartóból adventi gyertya koszorú tálat. Nagyon helyes, és különleges, akár ajándéknak is kiváló lehet.

Adventi naptár egyszerűen

Adventi naptárt, sokfélét találsz a neten. Vannak nagyobb, és vannak kisebb munkát igénylő darabok, de valamennyi nagyon ötletes.

Adventi üzenet naptár

Készíts adventi üzenetnaptárt a családtagjaidnak, és lepd meg őket ezzel az élménysorozattal, ami még intenzívebben hangol a karácsonyra.

Adventi koszorú drót gyertyatartó

Készíts idén különleges, szép, és egyszerű adventi koszorút, és lepd meg vele szeretteidet. Ajándékozz még az ünnepek előtt.

Még több hasonló...

Adventi gyertya koszorú

Készíts adventi gyertya koszorút egészen újszerű formában. Ezt aztán ajándékba is adhatod az első adventi vasárnap előtt.

Régi képkeretből adventi naptárak

A régi, már nem használt képkeretek tökéletes alapanyagok saját készítésű ajándékokhoz, dekorációkhoz. Sokféle adventi naptárat is lehet belőle készíteni.

Adventi naptár ágakból

Adventi naptárat ágakból is készíthetünk, és ezek biztos, hogy egyediek lesznek, hála a természet sokszínűségének. Nézzünk pár ötletet.

Adventi naptár kis zoknikból

A baba holmik elég aprók ahhoz, hogy felhasználjuk adventi naptár készítéshez. Akár kis kesztyűket, sapkákat is használhatunk.

Adventi naptár kemény papírból, és almából

Ez az adventi naptár karton papírból, almából, szalagból áll, és csokikat rejtenek a kis csomagok. Te bármivel megtöltheted, és persze a gúlák mintáját is te választod meg.


Google+