Ajándék Katalógus.hu ötletek ajándékozáshoz!
Ajándék Katalógus.hu

Népszerű ajándékok

Születésnapi ajándék ötletek

Fali pohártartó bakelit lemezből

A férfiakat nem mindig egyszerű megajándékozni, ám vannak olyan alapanyagok, amelyekből kifejezetten férfias ajándékok készíthetőek.

Ékszertartó tálka

Ajándékozd meg nő ismerőseidet kis, saját készítésű ékszertartó tálkával, amelyet a saját kezét véve alapul készítesz el.

Drót medál gyöngyökkel

Készíts ékszert az ünnepelt nőnek, ha Ő szereti a nyakláncokat váltogatni, és minden ruhájához a legalkalmasabb kiegészítőket felvenni.

Több születésnapi ötlet...

Mese Kártyák

A saját mesének mindig varázsa van. Ha pedig ezt a gyerekkel együtt találjátok ki, akkor minden mese maga lesz a csoda.

Marionett madár készítése

Készíts marionett bábut a gyereknek, hadd játssza el a kedvenc történeteit, és élvezze a marionett figurák vidám, vicces mozgását.

Csocsó játék kartondobozból

A csocsó játékot sokan szeretik. Még azok a gyerekek, felnőttek is, akik a fociért esetleg nincsenek oda. Készíts a gyerekeknek csocsó asztalt kartondobozból.


Régi képkeretből adventi naptárak

A régi, már nem használt képkeretek tökéletes alapanyagok saját készítésű ajándékokhoz, dekorációkhoz. Sokféle adventi naptárat is lehet belőle készíteni.

kapcsolódó témák: advent

Minél nagyobb a képkeret, annál könnyebb dolgozni vele. A képkeretet befesthetjük, antikolhatjuk, decupage-olhatjuk, vagy akár bevonhatjuk textillel. Nézzünk néhány ötletet:

Ebbe a képkeretbe 24 különböző mérető dobozt ragasztottak, amelyek rejtik az ajándékokat. A dobozok egyenként meg vannak festve, de szalvéta technikával is befedhetjük őket. A dobozok tetején találhatók a számok. Nagyon helyes darab, és bármilyen szín összeállításban el lehet készíteni, amely megy a lakásunk dekorációjához.

Ebben az összeállításban a fehér piros kombinációja, és az egyszerű vonalak, pöttyök használata nagyon szép, letisztult stílusú, de a piros helyettesíthető zölddel, barnával, arannyal. A csipeszek ragasztóval rögzítettek a háttérhez. Ügyeljünk arra, hogy a ragasztó olyan erejű legyen, amely megtartja az általunk választott apró ajándékokkal töltött tasakokat. Nagyon dekoratív, gyönyörű darab.

Ez a fehér színtől a bézsen keresztül a barnáig több árnyalatot felvonultató adventi naptár szintén nagyon izgalmas, és szép. Mindenféle díszek teszik még különlegesebbé. Ilyet akkor készítsünk, ha találunk olyan forrást, ahonnan különleges, egyedi díszeket tudunk szerezni. Ez lehet egy antikvitás, bolha piac, vagy egy jobb minőségű lakásberendező bolt.

A színes keret, hangulatos, eklektikus papírdíszekkel vidám hatást kelt. Ez igazán gyerekeknek való darab. Nincs szükség háttéranyagra, elég csupán a keret, melyre hátulról vékony kartonból, vagy lécekből keresztpántokat ragasztunk, esetleg szegecselünk. Ezekre aztán szalaggal, spárgával, vagy csipesszel rögzíthetjük a kis csomagokat, üzeneteket, képeket. 

Az előző adventi naptárhoz hasonlóan itt sincs szükség a képfelületre, csupán a keretre. A kis csomagok a kép hátulján keresztben kifeszített, és rögzített spárgára kötözzük fel, vagy csipesszel rögzítjük. A keret és a csomagoló anyag színei harmonizálnak, de ha jól megnézzük, a csomagocskákat összekötő szalagok finom össze-visszasága kiemeli, hangulatossá teszi a hatást.

Itt is csak a fantázia szab határt a képzeletnek. Bátran nézzünk körül otthon, szedjük össze a kellékeket. Döbbenten fogjuk tapasztalni, hogy sokszor minimális pénzbefektetéssel is csodás dolgokat tudunk létrehozni.

Adventi naptár gyufásdobozokból

Ajándékozd meg a családtagjaidat saját készítésű adventi naptárral. Ebbe aztán akár évente tölthetsz fel új kis meglepetéseket.

Adventi gyertya tál

Készíts tortatartóból adventi gyertya koszorú tálat. Nagyon helyes, és különleges, akár ajándéknak is kiváló lehet.

Adventi naptár egyszerűen

Adventi naptárt, sokfélét találsz a neten. Vannak nagyobb, és vannak kisebb munkát igénylő darabok, de valamennyi nagyon ötletes.

Adventi üzenet naptár

Készíts adventi üzenetnaptárt a családtagjaidnak, és lepd meg őket ezzel az élménysorozattal, ami még intenzívebben hangol a karácsonyra.

Adventi koszorú drót gyertyatartó

Készíts idén különleges, szép, és egyszerű adventi koszorút, és lepd meg vele szeretteidet. Ajándékozz még az ünnepek előtt.

Adventi gyertya koszorú

Készíts adventi gyertya koszorút egészen újszerű formában. Ezt aztán ajándékba is adhatod az első adventi vasárnap előtt.

Karácsonyi Ünnepkör Szent estéig

Karácsony az egész teremtett világ és minden teremtmény, növény és állat ünnepe.

Karácsonyi történetek - Mióta van csillag a Karácsonyfák csúcsán?

Karácsonyi történetek : Egyszer, réges régen, egy teliholdas decemberi éjszakán, amikor milliónyi csillag ragyogott az égen, néhány egészen apró kis csillagocska

Karácsonyi történetek - A makrancos kisfiú

Karácsonyi történetek: Volt egyszer egy nagyon akaratos, makrancos, mogorva és dacos Kisfiú.

Karácsonyi történetek - A Hóemberek Karácsonya

Karácsonyi történetek: Valamikor nagyon régen, amikor még nem voltak autók, buszok, villamosok, és egyéb korunk béli közlekedési eszközök

Még több hasonló...

Karácsonyi történetek - Doren, az esőgyermek

Karácsonyi történetek: Élt egy király és egy királyné, és született nekik egy gyermekük, egy kisfiú, akinek csodájára járt az udvar népe.

Karácsonyi történetek - Mese szent Lúciáról

Karácsonyi történetek: Amikor szent Lúcia felment a mennybe, mindenki csodálkozott, hogy milyen fiatal. Hamarosan meghódított mindenkit kedvességével és csodálatos szemeivel.

Karácsonyi történetek - Az arany, a tömjén és a mirha

Karácsonyi történetek: A három napkeleti bölcs ajándékot is hozott: aranyat, tömjént és mirhát. Rábízták ezeket Máriára, Józsefre.

Karácsonyi történetek - A bölcsőringató

Karácsonyi történetek: Egy királyi udvarban sokféle szolgálatra van szükség. Van kamarás, udvarmester, udvari szakács, udvari bolond.

Karácsonyi történetek - A terepasztal játékai

Karácsonyi történetek: Egyszer egy kisfiú kapott a születésnapjára egy terepasztalt. Az édesapja befestette a tetejét szép zöldre, azok voltak a mezők.

Karácsonyi történetek - A kitagadott királyfi

Karácsonyi történetek: Volt egyszer egy király, s a királynak volt egy gyermeke. Ez a király egy nagy és gazdag ország uralkodója volt.

Adventi angyalok

Adventi angyalok: A latin eredetű szó (adventus) megérkezést jelent. A Jézus születésére való várakozás, a felkészülés, a reménykedés időszaka.

Karácsonyi történetek - Emlék Ithakából

Karácsonyi történetek: Valahol a nagy szárazföld belsejében élt egyszer egy földműves. Nap mint nap szántotta a földet, vetett, kapált, aratott, csépelt.

Karácsonyi történetek - A karácsonyfa története

Karácsonyi történetek: Valamikor réges-régen kicsiny zöld fenyőfácska álldogált az erdő szélén, azt sem tudva, honnan jött - egyszer csak kinőtt a földből.

Karácsonyi történetek - A Fenyőfa

Karácsonyi történetek: Állt az erdőben egy szép, sudár kis fenyőfa; jó helye volt: nap is érte, levegő is simogatta, idősebb társai, lucfenyők, jegenyefenyők zúgtak körülötte.


Google+